Aspargessuppe

Categories Supper
Aspargessuppe har liksom mer eller mindre falt ut av kostholdet vårt, noe jeg synes er synd. Da jeg vokste opp var det stats å ha aspargessuppe, og det ble ofte brukt som forrett til festlige anledninger. Nå er ikke asparges noe spesielt lenger, vi får de hele året og vi spiser det for det meste som tilbehør til middag.
Aspargessuppe er utrolig kjapt å lage, det tar ikke mange minuttene, og er en herlig suppe med godt brød til.
400-500 gr aspargestopper
8 dl vann
Ca. 50 g smør( her kan man selvsagt minske mengden smør, eller kutte det ut)
3 buljongterninger
2 dl fløte, melk eller soya fløte/rismelk/kokosmelk eller lignede, om man ikke tåler melkeprodukter.
3 ss maizena
salt
pepper
Sett vann, buljong og smør på kok, del aspargestoppene å ha de i, og la de få koke rundt 3 minutter. Bland maizena med fløte eller lignede og ha det i suppen, og la det få koke opp under omrøring. Smak til med salt og pepper, og server gjerne med godt brød til. Liker man ikke klumper i suppen, kan man bruke en stavmikser å mose aspargesen.
#asparges #suppe #Aspargessuppe #forret #middag #5 #om #dagen #Glutenfritt #kjapt #Enkelt #godt #sunt #uten melk #uten gluten #Middagstips #Tradisjonsmat  #Middag #morsmiddag #allergi #mat #fra #bunnen #hjemmelaget Vegetar #mat #vegetarmat #meat #free #meatfree
0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *