Last Updated:

Årets kransekake kreasjon “Nisseluer”

Categories Blogg, Søte gleder

Kransekake er koselig å lage, og koselig å gi, det blir ikke jul uten kransekake. I år forsøkte jeg meg på et nytt design, nemlig nisseluer! De ble festlige, men det er nok et STORT forbedringspotensial, så her utfordrer jeg dere å lage selv å sende bilde så kan jeg lage et innlegg med deres nisseluer. Slipp fantasien løs, ha det gøy. Jeg har forsøkt å lagt en video av hvordan jeg formet kakene/huene. Dette er LANGT ut fra min kom forsone, men ok jeg har lagt den nederst.

Disse med vanlig sjokolade synes jeg ble de beste, jeg burde gjerne ha lagd de hakke større

 

                                                    Det er lov å la seg friste, så det er bare å dele så andre også kan bli fristet 🙂

500 g mandler

500 g melis

4 eggehviter

1 ss glykosesirup kjøpes på matbutikken. Kan også bruke sirup. (dette tipset fikk jeg for evig mange år siden, det gir ekstra seige gode kransekaker)

Nå skal jeg si noe som jeg tror på, men som gjerne ikke er riktig. Men opp igjennom årene har jeg forsøkt å få knust mandlene i maskin osv. men da har jeg ikke klart å fått ordentlig konsistens på kransekakene, derfor maler jeg mandlene i en mandelkvern.

Når mandlene er kvernet, har man den i en stor skål eller mikser, har i melis, eggehvite og sirup, og blander alt veldig godt sammen.

Det kan være en fordel å la deigen stå tildekket i kjøleskapet en times til, da er det lettere å rulle ut, om man gjør det for hånd.

Her er en småkakesprøyte, den brukte jeg til å lage kransekakestenger og topper.

Steik kransekakene i 7-8 minutter midt i ovnen som er forvarmet til 200 grader. Her kommer enda en påstand 😉 Ikke bruk varmluft det tørker ut kransekakene.

Kakene er ikke harde når de er ferdig, så ta de ut av oven og la de få avkjøle seg på brette til de er helt kald.

Ønsker du å ha sjokolade på, smelter man sjokolade i vannbad (det er en stål som står i en panne med vann).

Jeg brukte hvit sjokolade på de første, det gikk fint med ble ikke helt jevnt. Men melis å eggehvite (eggehvite gjør at det holder bedre en med vann)og konditorfarge gjorde susen.

HER

He rer min første video noen gang 😁 😍

Den i midten er hvit sjokolade, den var vanskelig å få jevn

HER kan du se andre innlegg om kransekaker og HER

Så måtte jeg lage noen vanlige stenger også

#kransekake #kransekake #stenger #kransekakestenger #Kransekaketopper #topper #Jul #advent #fest  #enkelt #godt #Middagstips #middag #morsmiddag #glutenfri #melkefri #tradisjonsmat Hjemmelaget #mat #fra #bunnen #av #Tradisjonsma

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *