And på døren

Av mange artige og koslige ting som skjer i hverdagen er dette noe jeg ikke opplever hver dag for å si det slik. For inn døren kom det besøk og som hadde med seg andelår som jeg skulle lage til he he. Nydelig mat ble det.

Andelårene var ferdige(sous vide og derfor ser de grå ut), de skulle bare varmes 20 minutter i ovnen på 180 grader.

På pakken stod det at det var godt med rotmos av selleri og  epler steikt i honning og slik ble det.

Jeg hadde litt blomkål i også for jeg var ikke sikker på at det ville bli nok med den sellerien jeg hadde.

Selleristappe lager jeg så enkelt som dette:

Beregn ca. 200 g sellerirot pr person (man  kan bytter ut litt av sellerien med poteter eller blomkåle, eller litt av begge deler)

ca. 25-30 g smør

Salt

Pepper

Rens selleriroten og del den i biter, kok den i vann med litt salt. Når den er ferdig kokt er den mør, da siler man vannet av, har på smøret, bruker stavmikser eller en potestauke og mos alt godt. Smak til med salt og pepper.

Eplene gjorde jeg slik med:

1 eple per person

1 god klatt smør

1 ts honning

Vask eplene ta ut eplehuset og evnetuelt skrell av  skallet, skjær i skiver. Smelt smøret i en stekepanne, og ha på honningen, ha middels varme og steik eplene på begge sider, til de er glaserte ( det er gyllden av honningen og varmen).

Saus:

Man må ikke ha saus på, men jeg kunne rett og slett ikke la den deilige kraften gå til spille.

Jeg tok kraften i en panne, hadde på maizena og kokte det hele opp, så hadde jeg i litt sukkerkulør for fargen  sin del, og litt salt og pepper. Og vips hadde vi en nydelig saus.

Jeg hadde litt rosenkål, og det passet godt til.

#And #fugl #middag #stekte #glaserte #epler #middag #mat #oppskrift #Mors #middag #morsmiddag #sellerimos #Matblogg

4 kommentarer

Siste innlegg