Amerikanske pannekaker uten gluten og melk

Categories Alle oppskrifter, Diverse retter, Søte gleder

Det er godt å variere på hva man spiser, og Amerikanske pannekaker med bær og lønnesirup er bare bare herlig. Jeg har laget de både gluten og melkefrie, men det er ikke noe i veien for å bruke de melet og melken du tåler .

2 store egg

2 dl plantebasert melk  eller melk om du tåler de t(jeg brukte usukret soyamelk, og det funket veldig bra)

150 g glutenfritt mel (jeg brukte Toro sitt lyse mel), tåler du hvetemel kan du bruke det.

1-2 ss sukker

1 klype salt

1 ts vaniljesukker eller aller helst ekte vanilje

1 1/2 ts natron

20 g smør og spar litt til stekingen

Ha eggene i en skål og tilsett melk og smeltet smør og mel vekselvis, og rør godt med en visp mellom hver gang man har i mel og melk. Tilsett så salt, vaniljesukker/vanilje og natron, og bland det godt i deigen. La deigen få svelle i  5-10 minutter  før man begynner å steike pannekakene. Ikke ha alt for sterk varme, da får ikke kakene tid å svelle på pannen og de blir brent. Når pannekakene bobler, og de begynner å stivne så snur man de. Når de er gylden brune på begge sider er de ferdig. Server med det du ønsker å ha til, men lønnesirup passer perfekt til.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#Amerikanskepannekaker #utenmelk #utengluten ##lønnesirup #Morsmiddag #frokost #lunsj #Kosemat #Pannekaker #Middagstips #Matfrabunnen #hjemmelaget

2 kommentarer

2 thoughts on “Amerikanske pannekaker uten gluten og melk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *