Alt i en form, lammeboller og poteter

Categories Retter med kjøttdeig

Det er litt travelt for tiden og da er det jo greit å ha mat som er rask å lage, og som kan settes i ovnen. Den kan i grunnen gjøres ferdig dagen før, og så steike når man kommer hjem.

1 pakke lamme kjøttdeig eller du kan bruke den kjøttdeigen du har.

1/2 løk

1/2 dl vann

3-5 fedd hvitløk

1 ts tørket chili eller man kan bruke fersk

1 ts gurkemeie

2 ts oregano

Pepper

Salt

Ca. 1/2 purreløk middels stor

Ca. 6 normalt store poteter

2 dl erter (du kan bytte ut med andre grønsaker)

1/2 pakke kokosmelk

Litt Parmesan. (kan sløyfes om man ikke tåler eller liker .

Det kan være en fordel å bruke kokte poteter, men har du ikke det, så skrell potetene og skjør det i to og så i tynne biter.

Rens og del løk og hvitløken. Til bollene liker jeg å mose løk og hvitløken (ikke purreløken for den må liksom vises litt i bollene) i en blender eller med stavmikser, men du kan også finhakke det. Ha kjøttdeigen i en skål og ha i løk,  hvitløk, krydder,  vann og salt og bland det godt sammen, jeg liker alltid å steike en pitteliten prøvekake, så vet jeg det er godt. Form det til små baller og legg i en ildfast form, ha potetbitene jevnt fordelt rundt bollene, ha på erter, og ha i kokosmelken, og ha gjerne litt salt og pepper over, samt litt parmesan eller annen ost.

Sett formen midt i ovnen på 200 grader, og steik til potetene er møre. Om man bruker ukokte poteter tar det rundt 45 minutter i ovnen, med ferdig kokte poteter, bruker man mellom 20-25 minutter i ovnen.

Jeg er på utkikk etter sponsorer og samarbeidspartnere. Ta gjerne kontakt 😊

Del gjerne med venner og kjente.

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Alt i en form, lammeboller og poteter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *