Sitronfromasj er tradisjonsdessert jeg bare elsker, å det er nokså enkelt å lage.
4 egg
1 dl sukker
1 beger kremfløte 3 dl, eller tåler man ikke melk kan man bruke alternativ fløte
Saften av 1-2 sitroner(sitroner kan jo variere enormt i størrelse, jeg brukte bare 1 stor, så smak deg frem)
Skallet av en sitron om den ikke er alt for stor sitron
5 plater gelatin
Legg gelatinplatene i kaldt. kremfløten stiv. Vask visp og bolle og lag eggedosis av sukker og egg. Rasp sitronen før man presser saften av den. Ta ut gelatinen og legg den i en panne på svak varme. Bland så eggedosis og krem, ha i sitronskall og sitronsaft til det smaker passe syrlig etter din smak. Så kommer det avgjørende, og det er å få i gelantinen uten å lage klumper. Det som er kluet, er å ha en tynn forsiktig stråle i fromasjen, og røre veldig godt samtidig, helt til all gelantinen er oppbrukt. Da har man formasjen i den skålen eller skålene man ønsker å servere den i.
Jeg hadde hjemmelaget marsipan som jeg hadde grønn farge i, og lagde noen enkle blad og kuler til pynt. Rosene er sitronskall.
#sitronfromasj #tradisjonsdessert #julaften #julemat #jul #julemiddag #nyttår #nyttårsmiddag #morsmiddag #mors #middag #Tradisjonsmat #tradisjon #mat #Middagstisp #oppskrift #Glutenfritt #melkefritt #laktosefritt #blogg #matblogg #bloggtopp #Verdens #beste #Festmat #sitronfromasj