Last Updated:

Hjemmelaget pinnekjøtt av hjort

Categories Blogg, Hjort

I fjord kjøpte jeg en hel hjortekalv og et lam. Jeg saltet og tørket ribbene til begge deler til pinnekjøtt. Lamme ble spist, men hjortekjøttet har blitt liggende i fryseren til i år. Men nå var det på tide å prøve det, har aldri forsøkt det før. I går var min gode venninne Britt Elin her på middag, og vi var begge spent på hvordan det smakte.

 

Det som var veldig rart, var at jeg forventet at det smakte pinnekjøtt, men det gjorde det ikke 😊. Det smakte fullstendig annerledes, en pinnekjøtt av lam, men det er jo bra, for da ble ikke julemiddagen ødelagt.  Det var nydelig godt, bare annerledes. Men det er ikke optimalt å lage pinnekjøtt av kalv, det er alt for magert og for lite kjøtt på, og det viste jeg jo. Men nå har jeg forsøkt, og dette kommer jeg til å lage flere ganger om jeg får anledning til det.

Når man skal lage pinnekjøtt, så legger  man det i  en stor balje eller noe man får plass til begge sidene i. Strør veldig godt på med grovt salt, og de påfølgende dagene snurt man de og påser at alt har salt, strø på mer om nødvendig.  sidene ligger slik fra 4 dager til en uke, alt etter hvor store tykke sider det er. Men jeg lar mitt alltid ligge minst en uke, er så redd det ikke er speket godt nok og blir surt. Så rister jeg litt av saltet, og henger det et luftig og kjølig sted til det er knaskende tørt.

Resten av fremgangsmåten å tilberede det på er som vanlig pinnekjøtt, og det finner du HER

 

Til dessert hadde vi sitronfromasj.

#hjortekjøtt #hjort #Vestlandet #pinnekjøtt #julaften #julemat #pinnekjøtt #Vestlande #urøykt #Kolerabistappe #kålrotstappe #jul #julemiddag #nyttår #nyttårsmiddag #morsmiddag #mors #middag #Tradisjonsmat #tradisjon #mat #Middagstisp #oppskrift #Glutenfritt #melkefritt #laktosefritt #blogg #matblogg #bloggtopp #Verdens #beste #Festmat #sitronfromasj

2 kommentarer

2 thoughts on “Hjemmelaget pinnekjøtt av hjort

  1. Sikkert nydelig. Jeg tåler ikke pinnekjøtt av sau/lam, men har prøvd pinnekjøtt av kje og det var helt nydelig og det tålte jeg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *