Fårikålkjøttet og kålen har lagt en stund å ventet på å bli laget, det har ikke passet før. Personlig er jeg ikke glad i hele pepper i fårikålen, jeg synes det er ubehagelig å tygge hel pepper. Derfor har jeg kjøpt meg en hylle som jeg kan ha pepperen i. Fårikål som annen mat lager man veldig personlig, så dette er min måte å gjøre det på.
Til ca. 4 personer:
Ca. 1.5 kg ferskt fårekjøtt(bog eller bryst)
Ca. 1.5 kg kål (en stor kålhode)
2-3 ts salt
2 ts pepper (eller hel pepper, da må en bruke noe mer. Jeg har kjøpt en liten hylse som er laget til å ha i fårikålen, slik at en slipper all hel pepper i maten. De får en kjøpt på noen matbutikker)
Vann til det dekker kjøttet
Del kålen opp i litt store biter. Legg kål og kjøtt lagvis i en panne med litt salt i mellom. Ha på salt, pepper og vann.
La det koke i rundt 1-1/2 time til kjøtte er mørt. Rør forsiktig av og til.
Server med poteter til.
#Lammekjøtt #fårekjøtt #høstmat #Sønndagsmiddag #lørdagsmat #helgemat #Nydelig #enkelt #godt #uten melk #uten gluten #Middagstips #Middag #morsmiddag #allergi #Tradisjonsmat #Mat #fra #bunnen #Hjemmelaget #naturlig #glutenfrtitt #melkefritt
Jeg elsker fårikål:)
Jeg også, noe av det beste som finnes. Men nå er vel jeg i overkant glad i mat 😄