Dette er en annerledes gryte en man gjerne er vant med når det gjelder krydder. Det er blitt veldig vanlig med bønner, og helt sikkert aubergine også i gryter og middager generelt.
Gryten ble veldig smaksrik med alle krydderne, man kan gjerne ha ris eller andre ting til, men for meg holdt det lenge med bønner å aubergine. Jeg ble veldig mett bare av en prosjon uten noe til.
3-4 personer
1 pakke med kjøttdeig/karbonadedeig gjerne av lam det gir en ekstra rund smak
1 boks bønner eller kikerter
1/2 auberginer2 fedd hvitløk 1/2 chili
1 bokser tomater
Ca. 1 1/2 dl kraft eller eventuelt vann og buljong
1 ss koriander
1 ts spisskummen
2 ts revet muskatnøtt
2 ss revet ingefær eller eventuelt tørket
1 ts eddik
2 ss fersk hakket persille
1 ss fersk hakket koriander (er du en av de som ikke liker koriander, så kutter du den ut)
Auberginen er det lurt å dele opp og strø salt på før man begynner å lage mat, da blir den lettere kokt. Får den rundt 10 minutter med salt så får den en helt annen konsistens. Men husk å skyll av saltet før du har den i maten.
Rens hvitløk og chili, findel og surr det lett, ha i kjøttdeigen og la den bli brun, og så må auberginen få steike med i rundt 6-10 minutter. Ha på tomatene og kraften, og alle krydderne, pluss eddiken. La alt få koke sammen til auberginen er mør, det kan ta rundt 20 minutter. Ha i linsene og trenger du mer væske tar du i litt til. Rett før servering har man i hakket koriander og persille.
DET der så godt ut altså 🙂 Jeg har blitt litt glad i bønner 🙂 Nam!
Tusen takk. Det samme her, har ikke vært vant til bønner, men har fått mer og mer sansen for de. Det er jo både godt og sunt 🙂