Dette er så godt at jeg har ikke ord! Liker du Kinesisk mat må du forsøke denne enkle retten.
Til 2 personer:
2 Kyllingfileter eller som jeg brukte overlår men da må man ha 4 stk.
1 ss revet fersk ingefær
4 ss soyaolje
2 ts maizena
Ta skinn og eventuelt av kyllingen og del i stykker. Bland de andre ingrediensene, og legg kyllingbitene til marinering en time eller mer.
Peanøttolje, har du ikke det bruker du vanlig olje
Ca. 100 g peanøtter egentlig uten salt, men det fungerer fint det også, man kan bare skylle av saltet.
1 frisk chili eller tørket (smak til etter din smak, alt etter hvor mye chili du er vant til)
1 ts sukker
1 ss risvineddik
4 vårløk
Ha litt av oljen i en panne å ha i peanøttene å rist de, ha de så på et kjøkkenpapir. Ta litt mer olje i pannen og ha i kyllingblandingen og sukkeret, å la de få surre i noen minutter, ha på risvineddiken og vårløk. Bland det godt sammen, og ha i oppkuttet vårløk og peanøttene. Server med kokt ris eller nudler.
#Kinesisk #Peanøtter #Middag #middagstips #Glutenfri #Melkefri #KungPo #Hjemmelaget #mat #fra #bunnen
Er det granateple også ? Så godt ut. 🙂
Tusen takk, det er rosepepper for syns skyld. Sytes det ble litt blast på bilde 🙂