Béarnaisesaustil 4 personer
150 g smør/laktosefritt/plantebasert som er melkefri
4 eggeplommer (eller man kan også bruke hele egget i denne )
2 ss sitronsaft/hvitvinseddik
2 ss vann
2 ts estragon (bruker en tørket estragon som har stått lenge, kan den ha mistet en del av smaken, og da kan det være at man må ha mer i)
1-2 klype salt
1 klype pepper
Smelt smøret på svak varme. Bland så eggeplomme, sitronsaft/lime/hvitvinseddik, salt, pepper, og vann i en en foodprossesor som er til stavmikser, eller stavmikser. Jeg bruker gjerne en panne som ikke er teflonbelagt, å har eggeplomme, vann og sitronsaft/hvitvinseddik i, og lager det rett i pannen, da sparer jeg oppvask. La alt gå en liten stund i stavmikser/foodprossesor (ca. 30 sekunder eller litt mer), ha i pittelitt smør(har man i for mye smør til å begynne med brister sausen lett), la stavmikseren gå minst like lenge som sist før man tar i mer smør. Så fortsetter man til alt smøre er i, man kan være mer uforsiktig når man har hatt i litt smør og rørt noe ganger. Ha i estragon, og når alt er rørt veldig godt sammen har man alt i smørpannen på svak varme, til sausen tykner. Smak til, om du ønsker mer syre(hvitvinseddik/sitron eller lime), salt og pepper.
HER finner du oppskrift på hollandaisesaus
Del gjerne innlegget med familie og venner
#Godt #smakfullt #middag #middagstips #tips #middagsmat #Glutenfritt #Glutenfree #melkefri #matintoleranse #blogg #morsmiddag #spisoppmatendin #sunt #hjemmelaget #Mat #fra #bunnen #avhegighetsskapende #hollandaisesaus#Bearnaisesaus
Elsker bernaise
Og kjekt at de er lavkarbovennlige. Denne så veldig god ut.
Den er lavkarbo på aller høyeste nivå
Men helt naturlig, med egg og smør og ikke mel, bedre kan det ikke bli 