Pasta med pesto og laks

Categories Fiskeretter

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

 

Når man har laget pesto, blir det gjerne noe mat med pesto på. Og hva passer vel bedre enn å lage pasta med pesto i? I tilegg bør man forsøke å få i seg en del fiskemåltider hver uke, og laks eller ørret passer perfekt til pesto.

Kok pasta (det beste er å velge fullkornspasta, bruker man glutenfri pasta, har ikke jeg funnet annet enn lys, dessverre).

Beregn 1-2 laks-/ørretfileter pr. person

Ha i så mye pesto at pastaen er godt smurt med pestoen.

Ha i delte fiskestykker helt på slutten, eller man kan koke eller steike fisken for seg.

Ønsker man et dryss med parmesan på toppen, ja, da tar man det.

Pesto

1-2 fedd hvitløk

5 ss pinjekjerner, eller en kan bruke valnøtter, solsikkefrø osv. (jeg brukte valnøtter, det er mye billigere enn pinjekjerner og de inneholder omega 3).

1 potte basilikum

70 g parmesan (melkefritt, se nederst på siden) PS: Det står gjerne ikke parmesan på osten, men Grana Padano

1,5 dl olje

Salt

Skrell hvitløk og del den i biter, klipp av en potte med basilikumen og valnøtter og ha alt i en skål sammen med oljen og raspet parmesan. Bruk stavmikser eller en annen kjøkkenmaskin som kan knuse alt sammen til det hele blir til en jevn masse. Smak til med salt og pepper.

Ønsker man tomatpesto, bruker man ca. 150 g tørkede tomater i tillegg, og gjerne litt mer olje.

 

  Facebook side: https://www.facebook.com/pages/Mors-Matblogg/189642584389662
 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

1 kommentar

1 thought on “Pasta med pesto og laks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *