Hjemmelagde fiskepinner panert med baconsvor

Categories Fiskeretter

Du verden så mye god mat som finnes, og hvor heldige vi er som har tilgang til all herligheten. Jeg så et sted at noen hadde laget kylling med knust baconsvor (kylling nuggets), og da bestemte jeg meg for at dette måtte jeg forsøke med fisk. Jeg har et lite veddemål med meg selv, om at jeg skal spise fisk og sjømat flere dager en jeg spiser kjøttmat, og dette er tredje dagen med fisk på rad.

Disse fiskepinnene bør du virkelig prøve, det var bare snadder!

   

 

Til 4 personer:

600-800 g torskefilet

Beregn 150-200 gram torskefilet per person som jeg synes er best, men bruk den fisken du ønsker

2 pakker med baconsvor

1-2 egg 

1 1/2 ts salt

Litt pepper

Bruker du frossen fisk, bør den være tint før du tilbereder den. Del fisken i passe tynne strimler, tørk de litt med hånduskpapir før du har de i en skål eller lignede. Knus baconsvoren i en pose med en kjevle eller lignede, eller bruk en liten stavmikser/foodprocessor å knuse svoren i, det gjorde jeg. 

Bland eggene med salt og pepper, og hell blandingen over fisken, vendt deretter fisken godt inn i eggene. Man kan gjøre neste steg på mange måter, men siden jeg ikke liker å dille for mye, har jeg fisken i en ildfast form med litt olje/smør, og heller den knuste baconsvoren over fisken, og så vender jeg litt på fisken etterpå. Fisken setter jeg mitt i steikeovnen som er rundt 200 grader, og der lar jeg formen stå i 15-20 minutter. 

Til fisken hadde jeg rotmos av blomkål og selleriost (oppskrift finner du her), og brokkoli og litt smeltet smør. Lag det tilbehøret du liker best til 🙂

 

  

 

 

 

 

27 kommentarer

27 thoughts on “Hjemmelagde fiskepinner panert med baconsvor

  1. frodith: Det er helt sant, fisk kan gjerne lett varieres og er kjapt å tilberede siden den blir så fort ferdig, og for ikke å glemme hvor godt det er. <3

  2. Hjemmelagd fiskepinner er nok mye bedre enn de i frysedisken ja….så godt ut :)) Så oppskrifta på rotmosen også…takk for tips :)))

  3. annebe: Om du ikke har laget bør du prøve, det er fullt av smak. Er du litt redd det blir for mye smak, kan du bruke litt poteter også. 🙂

  4. Ikke dårlig det, fisk 3 dager på rad 🙂 Det er jo så godt og mye snadder du kan lage av fisk. Morsomt med disse fiskepinnene da, det var nytt for meg med baconsvor .

  5. Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Jupp, det blir snop på en onsdag he he. Sønnen din spiste det her, men jeg vet ikke om han var veldig begeistret 😉

  6. Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Det er ikke min datter og barnebarn, jeg bare “låner de”. som datter og barnebarn 🙂 Mine barn har ikke fått barn enda.

  7. Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: He he du vet det jeg ikke har det kan man få som ekstra bonus på lån 🙂 De har to nydelige barn Det var Theodor som var her, og så har han en lillesøster som heter Mia 🙂

  8. hørt om men aldri spist
    her er det som oftest eggesmør eller løksmør vi vil ha
    bacon er mer til lutefisk og det spiser eg ikkje 😀
    fikk hvertfall lyst på fisk nå…spørs litt på om eg ikkje må ah det en av dagene…må tømme frysen for eg er litt sånn slank i lommeboken 😀

  9. helt sant…best å spise den før det går for lang tid
    men eg har bare bodd her under 8 mndr så er likssom ikkje noe i den som er gammelt for eg har alt tømt den en gang etter eg flyttet hit 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *