På min ferd mot flest mulig fisk til middag, fant jeg et stykke røykelaks i fryseren som burde blitt spist.
Siden ikke alle dager kan ha like stort fokus på matlaging, ble denne retten i dag.
Til 2.3 personer:
1/2 løk
1 paprika
Litt brokkoli
1 godt stykke med squash
Men bruk de grønnsakene du liker å har i hus.
3 egg
Ca. 130 g røykt laks eller ørret
Litt revet ost (siden jeg i grunnen ikke bør spise melkeprodukter velger jeg en hard hvit geitost, siden jeg tåler bedre harde oster en myke oster har jeg funnet ut)
Litt fersk basilikum hadde jeg også (Kan godt sløyfes om du ikke har i hus)
Salt og pepper
Rens og del løk, paprika og brokkolien og surr på pannen (jeg venter alltid med squashen siden den blir så fort myk og bløt, og det er jeg ikke så begeistret for).
Rasp osten, del og visp egg med salt og pepper. Hell på eggeblandingen, squashen, ost og til slutt den røykte laksen, og eventuelt basilikumen.
La det hele stå på svak varme til eggeblandingen er blitt stiv.
Det smaker supert med rømme til.
Har du forsøkt å lage lignede før?
Lager mye omelett, men ikke med røykalaks. Er vell en av to fiskemiddager jeg ikke spiser. Det andre er lutefisk. ellers går alt i ulven.:)
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Er det laks du ikke liker eller ørret også?
Ørret elsker jeg. Sliter bare med konsistensen. Kommer ned i halsen og går rett opp igjen. Har prøvd og prøvd i mange år. Elsker jo vanlig laks av alle slag.
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Men noen ting er bare slik, og da spiser du det rett og slett ikke. Du spiser jo det aller meste så da spiller det jo ingen rolle
Så kjempe godt ut!! 😀 ha en fin dag <3
sentrumjenta: Takk i like så, liker du laks?
Jeg prøver faktisk enda når det er andre smaker med i røykingen bare for å se om det samme skjer. Elsker jo fisk så dette er veldig kipt..
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: La han gå. la han gå …………. 😉
jeg spiser ikke laks, men det så utrolig fin ut uansett,:)
lykkebobla: Hvorfor spiser du ikke laks? Vanligvis foretrekker jeg ørret, men denne er hjemmerøykt, og da blir smaken en helt annen?