Hjemmelagde fiskepinner panert med baconsvor

Du verden så mye god mat som finnes, og hvor heldige vi er som har tilgang til all herligheten. Jeg så et sted at noen hadde laget kylling med knust baconsvor (kylling nuggets), og da bestemte jeg meg for at dette måtte jeg forsøke med fisk. Jeg har et lite veddemål med meg selv, om at jeg skal spise fisk og sjømat flere dager en jeg spiser kjøttmat, og dette er tredje dagen med fisk på rad.

Disse fiskepinnene bør du virkelig prøve, det var bare snadder!

   

 

Til 4 personer:

600-800 g torskefilet

Beregn 150-200 gram torskefilet per person som jeg synes er best, men bruk den fisken du ønsker

2 pakker med baconsvor

1-2 egg 

1 1/2 ts salt

Litt pepper

Bruker du frossen fisk, bør den være tint før du tilbereder den. Del fisken i passe tynne strimler, tørk de litt med hånduskpapir før du har de i en skål eller lignede. Knus baconsvoren i en pose med en kjevle eller lignede, eller bruk en liten stavmikser/foodprocessor å knuse svoren i, det gjorde jeg. 

Bland eggene med salt og pepper, og hell blandingen over fisken, vendt deretter fisken godt inn i eggene. Man kan gjøre neste steg på mange måter, men siden jeg ikke liker å dille for mye, har jeg fisken i en ildfast form med litt olje/smør, og heller den knuste baconsvoren over fisken, og så vender jeg litt på fisken etterpå. Fisken setter jeg mitt i steikeovnen som er rundt 200 grader, og der lar jeg formen stå i 15-20 minutter. 

Til fisken hadde jeg rotmos av blomkål og selleriost (oppskrift finner du her), og brokkoli og litt smeltet smør. Lag det tilbehøret du liker best til 🙂

 

  

 

 

 

 

27 kommentarer

Siste innlegg