Kjøpe kjøpekarbonader klarer jeg ikke å spise, men hjemmelagde er noe helt annet.
1 pakke karbonadedeig (400g)
4 sleiser med bacon
Ca. 2 ss med parmesanost (bruk så mye eller lite du ønsker)
½ kinahvitløk eller 1-2 fedd hvitløk
½ løk
1 egg
1 ts grønnsaksbuljong (ikke all buljong er glutenfri, så sjekk dette før du bruker buljongen om du er gluten allergiker)
Salt
Pepper
Rens løken og findel den, rasp osten og ha det i kjøttdeig/karbonadedeigen, ha så i egg, buljong og salt og pepper. Bland alt godt sammen. Jeg brukte en foodprosecor, og hadde løk og bacon og ost i så slapp jeg hakkingen og til slutt resten av ingrediensene. Det er lurt å ikke la Kjøtt/karbonadedeigen få gå for hardt og lenge i maskinen. Jeg lager meg alltid en liten prøvekake som jeg steiker slik at jeg kan justere smaken om den trenger mer salt osv.
Jeg har noen former som jeg bruker til å forme kakene i, men det er ikke nødvendig. det er jo gøy at at man kan se at maten er hjemmelaget.
Form kakene og ha de på en varm panne og la de bli brun på begge sider. Skru så temperaturen ned på helt svak varme, og snu de med jevne mellomrom til de er gjennomsteikt. Et lite tips er å kjenne om Karbonaden gir etter på midten, da må den få steike litt til. Dette er en teknikk, men det man gjør ofte gir erfaring J
Jeg hadde steikte søtpoteter, salat og hjemmelagd tzatzik (oppskrift trykk HER) til, gjett om jeg koste meg 😉
Nam nam nam,,, Dette kunne jeg godt tenkt meg i dag.
Nå er det straks på trening frem til 19.30, og noe enkelt etterpå. Sikkert en liten omelett vil jeg tro..
Dette skal prøves.:)
Så utrolig godt ut 🙂
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Herlighet trener du i mange timer etter jobb??? Er sjokkskadet 😉 he he. Det kan være fredag eller lørdagskos vet du 🙂
Sofie Caroline Nilsen: Tusen takk 🙂
Ja, hjemmelaget er noe helt annet, men jeg tror jeg må ansette en kokk 😀
frodith: he he ja jeg er arbeidsledig så vinke vinke he he he. Nei du er utrolig flink så det er ikke noe problem for deg. 🙂
Nam nam ingenting er så godt som hjemmelagde karbonader 🙂 Det må stå på handlelisten til neste uke 🙂
Lisbeth: Jeg vet om mange ting 🙂 Men de var virkelig noe av det beste jeg noen gang har smakt av karbonader 🙂
Kjempe godt 😄 jeg har fått smake
Anonym: 🙂
På torsdagene har jeg en lang treningsøkt.
først løper jeg i 45 minutter. Deretter trener jeg litt overkropp og mage. Så er det spinning intervall i en time. Blir noe sliten, men er vell verdt det..)
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Det var da enda godt uten tror jeg at jeg måtte ha tatt tempen på deg 😉 he he. God helg Vanja. Klem
Hei du.
Tusen takk for det.
Gleder meg til fjellet.
Alt vell hjemme med listene nå? Vet han skulle opp.:)
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Er litt kronglette greier, men han står på den flinke gutten 🙂 God tur
Det er bra.:) Skal kose meg masse.:)
Riktig god helg til deg.:)