Lapskaus av restene fra det salte fårekjøttet
Categories Alle oppskrifter, Kjøttretter, På sparebluss, Tips til restemiddagI går hadde vi raspeballer med salt fårekjøtt, og Bjørg sa at hun var veldig glad i lapskaus, så da ble det middag i dag(og til mange flere middager siden det ble en hel diger panne)
Til 6-8 personer
Ca . 5 dl kraft fra fårekjøttet som vi kokte raspeballer i
ca. 12 vanlige poteter(når man skal lage lapskaus, så må man ha mye poteter slik at den tykner)
1/2 stor kålrot
3 store gulrøtter
1 liten sellerirot
1/2 purreløk
Pepper
Eventuelt salt om nødvendig
Ca. 300 g salt kjøtt, her kan man ha mer eller mindre kjøtt. Jeg hadde en pølse igjen og den havnet også i gryten.
Smak på kraften om den er veldig salt så ha litt vann i. Ha kraften i en panne og kok den opp. Skrell og del poteter og kålrot, for det trenger lengst tid å koke. Så renser man alle andre grønnsakene og ha det i pannen, og la det få koke til potetene går i stykker og lapskausen tykner. Rens og del kjøttet og ha det i pannen med resten. Ha i pepper, og eventuelt salt om nødvendig.
Server gjerne med flatbrød
Del gjerne innlegget med familie og venner
Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram er randistole HER
Skikkelig lapskaus er sååå godt!! 😋😋😋
Enig Margrethe, det er nydelig godt.
Heldige Bjørg som får så lekre og gode retter servert! Hilse Bjørg så mye 🙂
Tusen takk, skal hilse så mye igjen 🙂
Ser godt ut:)
Lapskaus er nydelig synes jeg
Skikkelig vestlandslapskaus! Men også velkjent i bl.a. Trøndelag! 😀
Jeg trodde hele landet hadde slik lapskaus, så nå ble jeg overasket. Hvordan lager andre den da?
Det varierer sikkert. Jeg er oppvokst med at vi laget kjøttsuppe én dag, og lapskaus av restene av kjøttsuppa dagen etter. 🙂
Det høres ut som en veldig fornuftig forklaring på lapskaus. Har faktisk aldri tenkt slik på det.