Nå er det flere dager siden jeg har lagt ut noen oppskrift, og det er for jeg har vært hos mine herlige barnebarn, og det er absolutt førsteprioritet. Når barnebarna hadde lagt seg, så har jeg ikke hatt noe som helst overskudd til å legge ut middagen. Nå er jeg så heldig at jeg har besøk av Bjørg fra Andenes, og da er det jo ekstra kjekt å lage noe godt til middag.
Beregn rundt 100 g salt fårekjøtt pr person
Sett kjøttet på kok og ta bort skummet som kommer når det koker (jeg bruker en liten tesil). Bruk en stor panne, så en får plass til raspeballene i også. La
kjøttet få koke ca. ½ time før en tar i raspeballene, skal du lage både glutenfrie og vanlige raspeballer må man huske å kjøtt i den pannen med glutenfrie raspeballer også.
4 personer
Glutenfri variant, og HER finner du oppskrift på vanlige raspeballer
Skrell 6 potet (1 ½ potet pr person)
2 ½ -3 dl glutenfritt mel. Bruk det melet du har eller for eksempel bokhvete siden det smaker veldig likt byggmel, og er naturlig glutenfritt, pluss at jeg har Toro sit lyse mel i. Da bruker jeg omtrent halvt om halvt.
1 1/2 ts salt
Det letteste er å bruke en foodprosessor, men en kan også raspe potetene på den fineste siden av en rasp, men nå tar jeg utgangspunkt i å bruke foodprosessor. Da tar man en og en potet i maskinen til de er helt most (for all orden skyld, det skal være rå poteter). Ha i salt og mesteparten av melet (la litt være igjen i tilfelle en ikke trenger så mye). Deigen skal ikke være alt for fast, jeg lager en prøvekake i det kokende vannet, holder de fasongen er det nok mel, løser de seg opp, må man ha i mer mel. Form en og en raspeball i hånden med en skje, og ha den opp i det kokende vannet til kjøttet. La de få ligge å kose seg i minst 1 1/2 time.
Kålrabien trenger lang tid for å bli ferdig kokt, så den bruker jeg å sette til koking når det er ca. 1 time igjen
Kålrotstappe
1 stor kålrabi
100 g smør eller mer /melkefri margarin om man ikke tåler melkeprodukter
1/2 ts salt
pepper
Jeg skreller og deler kålrabi i biter (da blir den fortere ferdigkokt). Ha den i en panne med vann som akkurat dekker kålroten. Den trenger mellom 45-60 minutters koking før den er helt myk. Når den er kokt, heller en av vannet, har i smøret og bruker en stauke/stavmikser/mikser for å lage mos. Så smaker en til med salt og pepper.
Steik baconet og legg pølsen pølsene sammen med raspeballene eller i en egen panne, og la de ligge til de er varme.
Del gjerne innlegget med familie og venner
Del gjerne innlegget med familie og venner
#Glutenfriekomler #glutenfrieraspeballer Glutenfrie #raspeballer #morsmiddag #tradisjonsmat #matfrabunnen #hjemmelaget
Så deilig da 🙂
Takk🙂
ser aldeles nydelig ut 👍kose deg masse med Bjørg og nyt dagene🥰
Takk det gjør jeg gjøre og Bjørg vet du.