Å steike kjøttkaker er noe av det verste jeg vet, derfor er det rett og slett genialt å lage kjøttkakene på. l Man slipper å steike kjøttkakene steikeos og man før en fenomenalt god saus. Denne ideen fikk jeg av min fantastiske tidligere nabo Rigmor, og etter denne geniale ideen så lager jeg bare kjøttkaer på denne måte.
Her er alt i en form, både grønnsaker, poteter og saus, det eneste er om man ønsker ertestuing til, det må man ha ueteno. Ønsker man ikke å bruke poteter i disse lavkarbotider er det bare til å bytte ut grønnsakene feks. med søtpoteter, blomkål, beter eler hva man måtte ønske.
Grønnsakene: PS. er det noen grønnsaker man ikke har eller liker, så kan man bytte ut.
8-10 poteter
4-5 gulerøtter
1-2 løk
Litt selleri (jeg hadde to skiver), kan sløyfes
5 dl vann
2 kjøttbuljongterninger eller tilsvarende med pulver
Pepper
Sett steikeovnen på 210 grader. Rens og del alle grønnsakene (potetene bør ikke være i for tykke skiver),og ha de i en ildfastform eller en langpanne. Kok opp vann og ha buljongterningene og pepper i til buljongen er oppløst. Hell buljongvannet over grønnsakene og sett de mitt i ovnen, da får poteter og grønnsaker begynt å steike siden de tar lengst tid på å bli ferdig.
Så begynner man med kjøttkakene.
Kjøttkaker:
4-6 personer (man kan fryse det som blir til overs, eller momse de seinere )
800 g karbonadedeig/kjøttdeig (jeg hadde igjen to pakker av Kvamme gård sin helt magiske karbonadedeig som jeg brukte).
2 egg
2 ss pulverbuljong
1 løk
Pepper
Salt
Ca. 1 1/2 dl- 2 dl vann
1 ss Potetmel
Rens og finhakk løken, og ha den i en bolle sammen med deigen, buljong salt, pepper, potetmel og vann. Bland alt godt sammen. Jeg lager alltid en liten prøvekake på steikepannen så jeg vet at kakene blir perfekt. Jeg måtte ha litt mer salt og pepper i en jeg antok, men det er jo en enkel sak i verden å ta i mer, mye verre å ta ut når det er for mye.
Kakene formet jeg og la på en skjærefjøl, og da alle var ferdig formet tok jeg formen ut og hadde kjøttkakene opp på grønnsakene. Så satte jeg formen inn i ovnen igjen. Underveis
snudde jeg kjøttkakene så de fikk steikeskorpe på begge sider. Potetene var ferdig på ca. 45 minutter så det var lurt å ha formen inn i ovnen før jeg lagde kjøttkakene.
Saus: Man MÅ ikke lage saus, men kan bruke kraften som den er.
Kraft fra kjøttakeformen det er ca. 4 dl
En god klatt smør, rundt10-15 gram
1 dl vann
1 1/2 ss maizena
Pepper
Salt og eventuelt mer buljong
Litt sukkerkulør
Hell kraften fra formen og over i en panne og ha i smør. Ha vann og maizena i en kopp og bland det ut, og hell det i pannen, kok opp under omrøring. Ha i litt sukkerkulør og smak om sausen er passe saltet og pepper. Du kan helle sausen over i den ildfaste formen/langpannen eller ha den ved siden av.
Del gjerne innlegget med familie og venner
#Kjøttkaker #i #ovnen #stekeovn #på topp #enkelt #godt #uten melk #uten gluten #Middagstips #søndagsmiddag #Middag #morsmiddag #allergi
Helt genialt dette! Nyt dagen 🙂
Enig, aldri mer kjøttkaker på pannen. Tusen takk og i like så ☺️
Det så spennende ut 🙂
Jeg er veldig glad i kjøttkaker, brun saus, ertestuing, tyttebær, poteter og rosenkål eller annet 😀 mmmmmm
Liker det godt også, men steikingen er jeg ikke glad i🙂