Jeg bare elsker lammekjøtt, og nå er det jo endelig mulig å få tak i fint kjøtt. Lammegryte blir bare helt unik på smak, så denne kan du trygt prøve deg på.
Til 4 personer:
600 g lammekjøtt gjerne av lår, er det bein med så la det få koke med, det gir en fenomenal god smak.
1 stor løk
3 eller flere fedd hvitløk
2 ss smør/margarin uten melk
2 gulerøtter
1 søtpotet
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
2 dl fond eller kraft
1 1/2 dl fløte eller som jeg brukte plantebasert fløte
1 terning buljong om nødvendig
Ca2 ts s. alt
Ca. 1 1/2 ts Pepper
Rens og del lammekjøttet( og er det bein på, så ha det med i gryten og la det få koke med til gryten er ferdig, da fisker man det ut før servering. ). Rens og del løk og hvitløk, surr både kjøtt og løk i smøret/margarinen. Ha så på det hermetiske tomatene, fond og tomatpuré, krydder og salt og la det få koke. Rens og del søtpotet og gulrot, og la det få koke med. La gryte få putre i rundt en time, da kan du sjekke om kjøttet begynner å bli ferdig. Hvor lang koke tid på kjøttet vil ha en betydning av hvor store kjøttbitene er, og hvilke del av lammet. Er det ikke ferdig så la det få putre videre. Når kjøttet er ferdig kokt har man i fløten, og smaker til med salt og pepper, og eventuelt mer buljong. Er gryten for tynn kan du røre ut litt maizena i en fløte skvett, og helle i gryten, og la det koke opp under omrøring. Det er vel gjerne mer sannsynlig at du trenger mer væske, har du mer kraft så har du i litt av den, eller så kan du bruke litt vann.
Server med ris eller rotmos.
Del gjerne innlegget med venner og familie
#lammegryte #Høst #tradisjonsmat #hjemmelagetlammegryte #Matfrabunnen #Glutenfritt #melkefritt #Hjemmelaget #matfrabunnen #Middag #middagstisp #Morsmiddag #Hvaskalvihatilmiddag #kaskaljeghatilmiddag #enkelt #melkefritt #glutenfritt
De som får smake på dine lekre retter, er sannelig heldig! 😉
Å tusen takk snille deg. 💕