Kokt torsk er blant mine favoritter, utrolig god smak og enkelt å tilberede.
For å få det aller beste ut av smaken på fisken, kan en ikke være for knipen med saltet, derfor bruker jeg rundt 1/2 dl salt per. liter vann.
Fisken skal aldri koke, men trekke. Man koker opp vannet, tilsetter saltet og har fiskestykkene i, vent til vanne begynner å boble igjen, og skru ned så mye at vannet ikke bobler mer. Etter dette skal fisken bare ligge å kose seg i det salte vannet til den er ferdig, det kan variere utrolig mye avhengig av hvor store og tykke fiskestykkene er. Det som vises på bilde, trengte 15 minutter, men er det tynne små fiskestykker, kan fisken være ferdig på tre minutter.
Man kan dytte med en kniv eller lignede i midten av fisken, deler den seg fint i skiver, er den ferdig, er det motstand lar du den ligge litt til.
Eggesmør er rett og slett kokt egg og smeltet smør, men det gir et ekstra løft på middagen.
Jeg hadde kokte poteter, gulerøtter og brekkbønner til, og litt persille til pynt, Ingrid Espelid er tross alt min helt.
Har du lyst å være med å stemme frem matbloggen så kan du se HER
Del gjerne innlegget med familie og venner
kokt #torsk #kokttorsk #fisk #sunt #middag #middagstips # tips #morsmiddag #mamma #pappa #mor #glutenfritt #melkefritt #hjemmelaget #matfrabunnen #fiskemiddag #torskemiddag #eggesmør
Såg lekkert ut.Kokt torsk er kjempegodt
Så snilt av deg, det er noe av det beste jeg vet.
En av de aller beste middagene jeg vet om!
En av mine også, man kan nesten ikke få bedre middag!