Denne kan man godt lage i en ildfast form i ovnen, eller på stekepannen, men når jeg lager mat kun til meg, da synes jeg det er enklere å ha det i en panne. Det smakte veldig godt og enkelt å smelle i sammen.
Jeg bruker mest overlår av kylling, men man kan godt bruke lår også.
Til 4 personer:
8 stykker kylling overlår, eller 4 stykker lår.
Smør eller olje til steiking
1-2 fedd hvitløk
1 løk
1/2 til en rød chili eller tilsvarende med tørket. (er du ikke vant med chili kan du jo begynne med bare litt)
Ca. 1 dl soyasaus (glutenfri variant til oss som trenger det)
1/2 dl vann
Ca. 2 ss honning
Pepper
Salt er mest sannsynligvis ikke nødvendig da soyasausen er veldig salt.
Rens løk, hvitløk og chili å steik det på pannen og ha i kyllingstykkene så de blir brunet på begge sidene. Ha på honning og og soyasaus og la det få koke sammen til kyllingen er gjennomsteikt, steiketiden vil variere ut i fra hvor store stykker man bruker. Så alt fra 20-40 minutter alt etter størrelse på kyllingstykkene, det er ikke mye stas med rå kylling.
Ønsker du å ha det i steikeovnen så sett den ildfaste formen midt i ovnen på 200 grader, og la det stå til kyllingen er gjennomsteikt.
Jeg hadde til ris og salat, tomat og reddiker pluss granateple.
Del gjerne innlegget med familie og venner Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram er randistole HER
#Kylling #overlår #lår #i #ovnen #Smakfull #middag #middagstips #morsmiddag #glutenfri #melkefri #matfrabunnen #hjemmelaget #middagihelhelgen #helemiddag #helgekos
Høres knallgodt ut! 😀
Tusen takk snille deg 😘. God helg.
God helg! 😘
Inviterer du meg over, så kommer jeg sporenstreks 😀 DET så godt ut, og hørtes godt ut <3
Klart jeg gjør, du er alltid velkommen 😀