Amerikansk gryte

Categories Retter med kjøttdeig

Jeg så et sted at noen hadde tatt bilde av en pose med Amerikansk gryte, og da var ideen født om å lage en variant fra bunnen av ut i fra innholde på posen. Man tar seg altid litt kunstnerisk frihet, og fordelen er at man ungår hvete, melk og esestoffer når man lager selv.

Gryten ble knallgod og veldig enkel å lage. 

Til 4 personer:

1 pakke karbonadedeig/kjøttdeig

2 dl ukokt ris som koses etter pakkens anvisning

1 løk

1 paprika

1 boks knuste tomater

ca. 2 dl vann som man skyller ut av tomatboksen med

1 1/2 ss maizena 

1/2 boks(2 dl) kokosmelk eller man kan bruke fløte/melk eller det som passer deg

1 boks maikorn

1 boks brekkbønner eller andre bøner man ønsker å bruke

1/2 ss buljong eller 1 terning (sjekk at den ikke inneholder gluten om man skal ungå det)

2 ts spisskumen

2 ts paprikapulver

3 ts oregano

Chili etter ønske, kan kuttes ut

Salt

Pepper

Sett risen på kok. Rens løken og paprikaen og steik på pannen sammen med kjøttdeig/karbonadedeigen, ha på krydder. 

Ha de knuste tomatene i en panne skyll ut av boksen,, og hell det i pannen, har du  stavmikser bruker du den å finhakke tomatene slik at de er helt glatt. Ha i maizena og buljong å kok opp under omrøring. Ha i den steikte deigen, brekkbønner, maiskorn og kokosmelk/fløte/melk og gi alt et oppkok. Ha i risen og smak om du ønsker mer krydder. det er noen knuste tomater som er veldig syrlig, da kan det være lurt å ha i en ts eller to med sukker for å få en fin balanse i maten. 

#Amerikanskgryte #hjemmelaget #kjøttdeig #karbonadedeig #glutenfri #glutenfritt #melkefri #melkefritt #laktosefri #middag #middagstils #morsmiddag #godt #enkelt #sunt #blogg #matblogg #kjapt #Hverdagsmat 

 

 

6 kommentarer

6 thoughts on “Amerikansk gryte

  1. Pie in the sky: Det meste av de som er posemat er utro,ig enkelt å lage selv:-D. det jeg synes er det mest fasinerende er at mange kjøper pose og så putter de så mye opp i at de egentlig kunne laget suppen uten posen 😀

  2. Det der ser jo ikke avansert ut i det hele tatt, og ikke tar det så mye lenger tid enn å koke opp en sånn pose heller 🙂 Og så er det den gode følelsen man har når man lager maten “selv”. Takk for oppskrift 🙂

  3. margarites: Nei det er vel et stort poeng med bloggen min, at man lager omtrent like fort mat selv som den halvfabrikate. Men man må gjerne bare stokke litt om på hvordan man har gjort et før :-D. Bare hyggelig derfor jeg er her 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *