Det er virkelig gøy å se at mat som hver for seg bare er en liten rest, men med litt kjærlighet og noen ekstra ingredienser blir til en nydelig delikat middag. Jeg hadde ris fra middagen i går, den sterke chilisausen, og en eggeplomme fra da jeg lagde sorbett, dette var de ingrediensene jeg tok utgangspunkt i.
Det var nesten ikke saus igjen, men siden den var så sterk at det nesten røk ut ørene på meg, var det ingen problemer å ha i mer fløte og vann, og vips var det rikelig med saus. Oppskrift finner du HER på sausen fra i går
Det var ikke mye ris igjen heller, men kanskje tre spiseskjeer eller der omkring. Men hva gjør vel de når man har grønnsaker, krydder og en eggeplomme :-).
Tips til hvordan man oppbevarer og tar vare på ris finner du HER
Jeg hadde i risen:
1 fedd hvitløk
Litt løk som holdt på å dra til de evige jaktmarked
Ca. 1 vårløk
1 liten gulerot
En bit paprika
Spisskummen
Koriander
Pepper
Paprikapulver
Gurkemeie
Og en eggeplomme (bruk gjerne et helt egg om du ikke har eggeplomme, for normalt sett bruker jeg hele egg)
Har du grønnsaker som du ønsker å bruke opp, putt de i pannen sammen med risen. Er det grønnsaker som er harde og som trenger litt tid å bli ferdig, bruker man rivjern og rasper de.
Jeg rensket og findelte alle grønnsakene, hadde smør i en panne, og hadde rett og slett alt sammen (utenom egget) og surret de til de var myke. Så ha jeg på eggeplommen, og risen var ferdig. For å få risen i som på bilde, bruker jeg en rund form.
Jeg hadde steikt torsk til, som jeg verken har rullet i mel eller noe annet, hadde kun salt på den.
Bruk fantasien og forsøk deg frem med rester, blir det ikke bra ja ja hva så, du har nå i alle fall forsøkt før du kastet maten!
#rester #Spisoppmaten #spis #opp #maten #kokt #ris #Rester #av #saus #chilisaus #Gurkemeie #koriander #spisskummen #middag #glutenfri #glutenfritt #Middag #laktosefri #morsmiddag #Blogg #matblogg #Fisk #Tosk
Det så fantastisk ut 🙂 Men jeg har spist finnbiff i dag, fått av Hr Frodith 🙂 DET var saker det 😀
Ser veldig godt ut..og jeg liker å bruke det jeg har så takk for fint tips :)) Ønsker deg ei fin uke videre :))
frodith: Du hendelse det var ikke verst, elsker finnbiff så tjusa deg
annebe: Ja det burde flere gjort 🙂
veldig lurt med rstemat som NY mat, ellers er eg ikkje veldig glad i rester….unntatt kjøtkaker,finnbiff og etpar andre ting
cuskima: Jeg ser ikke på det som rester, men som mat som ikke er spist opp 😀
Så godt det så ut! 🙂
elisebr: Takk 😀
ja man kan se det sånn også 🙂
cuskima: 😀 Yes