Hjorte karbonader med eggehvitepisket tyttebær

Herlig middag, rett og slett! Og å ha eggehvitepisket tyttebær til var virkelig prikken over I 🙂

Det er rett og slett en eggehvite som er skilt fra plommen i egget, som jeg stivpisket med en visp, og hadde 2 ss med tyttebær i og pisket til alt var blandet.

Hjortekabronader

1 kg hjortekjøtt eller annet kjøtt av vilt

1 løk

 2-3 fedd hvitløk (kan sløyfes)

2 egg

Ca 2 ts oregano

Ca. 1 ts Tørket chili

1 ts timian

1 ts spissummen

1 ts estragon

Pepper

salt

Rens og finhakk løk og hvitløk og ha den i deigen sammen med løken, og krydderne. Bland godt sammen. Det er lurt å lage en prøvekake for å smake om kakene er passe krydret og saltet etter din smak, du vet smaken er som baken “DELT” :-D. Jeg elsker krydder og at det er litt sting på maten så jeg har alltid rikelig med krydder i. Form karbonadekakene og ha de på en steikepanne som er god og varm med smør i pannen(det kan du velge selv, men jeg synes det er best å steike i). Snu kakene når de har fått en fin steikefarge, og skru ned varmen slik at de får ligge å bli gjennomsteikt uten å bli brent. Snu de med jevne mellomrom. Jeg bruker å lage litt tykke gode karbonader, og da tar det rundt 15-20 minutter før de er gjennomsteikt. 

#hjort #hjortekjøtt #bruk #av #hjortekjøtt #hjortkjøtt  #Hjortejakt #Viltkjøtt #vilt #Hjortekarbonader #hjortekaker #Glutenfritt #melkefritt #glutenfri #melkefri  #middag #Middagstips #Morsmiddag #Sunt #Godt #kjapt #hjemmelaget 

 

 

 

 

Siste innlegg