Last Updated:

Røykt blåkveite med gulerotstuing

Categories Fiskeretter

God røykt blåkveite er virkelig blant mine favoritter.  Det er gjerne ikke mat alle er vant med, men jeg oppfordrer deg til å prøve.

Er du vant med røykt blåkveite?

Røykt blåkveite har en del bein(de er lett å fjerne når fisken er kokt), men derfor bør man kjøpe omtrent dobbelt av de man vanligvis spiser. En vanlig porsjon med fiskefilet er mellom 150- 200 gram per. person, men røykt blåkveite ville jeg altså ha regnet mellom 300- 400 gram per. porsjon fisk.

Røykt blåkveite skal trekkes som torsk(men bruk minimalt med salt på røykt blåkveite siden den allerede er saltet), altså legges i kokende vann, som man skrur ned  når den begynner å koke, den skal kun trekke.

Gulerotstuing kan lages på mange måter, nå er jeg vel en blant særingene i klassen så jeg lager den slik:

Til 4 personer:

4 gulerøtter

4 dl vann

1 terning buljong

1 klatt smør

Ca. 1 ss Maizena

Ca. 1 1/2 dl fløte/melk(laktosefri  for de som trenger det) (Jeg brukte kokosmelk i dag siden jeg må unngå melkeprodukter helt for tiden),

4 vårløk som jeg hadde i på slutten av koketiden

Rensk og del gulerøttene og ha de i vannet sammen med smør og buljong og kok i omtrent  7 minutter. Ta den bort fra varmen, rør maizena ut Melk/fløte/Kokosmelk og hell i gulerotblandingen. Sett pannen på varmen igjen, og rør til blandingen har kokt opp igjen.

Smak så til om den trenger salt eller pepper.

Ellers hadde jeg kokte poteter og brokkoli til.

 

4 kommentarer

4 thoughts on “Røykt blåkveite med gulerotstuing

  1. God mat det der da :)) Sjelden vi har røkt fisk , jeg liker det..men mannen er ikke så glad i det .. Fin kveld til deg <3

  2. annebe: Ja du hendelse så nydelig, heldigvis klarte hun på butikken å overbevise meg om at det var dumt å ha for lite. He he men på den andre siden så spiste jeg meg skakk, og det er vel ikke bare bra heller he he.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *