7 dl kokte kikerter
1 løk
1 kinahvitløk eller 3 fedd hvitløk
1/2 potte basilikum eller koriander eller en krydderplante du liker, de viser seg at de er litt forskjellig som blir brukt.
2 ts paprikapulver
2 ss spisskummen
1/2 ts kardemomme
1 ts chilipulver
Ca. 1 1/2 ts salt
2 ss glutenfritt mel. Man kan bruke det melet man ønsker jeg har sett alt fra kikertermel til hvetemel.
Jeg anbefaler å bruke tørkede erter men legger i bløt, det blir billigere, bedre og kakene holder bedre sammen, se HER hvordan man legger legger erter i bløt og koker de. Rens og del løken i biter, tøm vannet av ertene og ha de i en foodprossessor (har du ikke det kan du bruke en stavmikser eller lignede). Ha i krydder og la blandingen gå til den er helt jevn, ha i melet og la den gå til melet er blandet godt sammen med resten.
Form kaker (kakene skal være små, men jeg valgte å lage store kaker) og ha de på en god og varm steikepanne. Steik de på begge sider til de er gylden brun, skru ned varmen og la de få ligge å steike i noen minutter på hver side. Kakene vil være bløte inni, men om man avkjøler de blir de fastere.
Hva man serverer til kan man velge selv, ser noen har brukt pitabrød, wraps og hamburgerbrød og humus, jeg hadde kun salat og Tzatsiki og oppskrift på den finner du HER
#vegetarmat #meatfreemonday #falafel #tzatsiki #sunt #godt #glutenfritt #melkefritt #Middag #middagstips #Morsmiddag
Falafel er utrolig godt. Har spist det flere ganger, men bare laget det selv en gang. Da falt de litt fra hverandre, men ble gode på smak. Tror jeg skal prøve din oppskrift også
Tenker du koser deg med dette ja
Fin lørdag <3
margarites: Knall gode og enkel å lage.
frodith: Jupp jeg som elsker mat koser meg stadig og støtt
Så nydelige og gode de så ut!
elisebr: De er enkelt og greit og lage, veldig godt, og man er mett veldig lenge.