Lynkjapp blomkålsuppe med hvitløk og basilikum(Gluten og melkefri)

Categories Supper

Jeg hadde meg en opprydding i kjøleskapet i går, siden det er er søppeltømming i morgen, nå har vi kun en gang i måneden.

Der fant jeg litt av vært som burde spises kjapt opp, og der i blant et blomkål. Blomkålsuppe er utrolig godt, kjapt og lage og veldig sunt.

                                         

 

Til 3-4 personer:

1 skamklipt blomkål (jeg måtte skjære av mye som ikke var fint lenger)

1/2 kinihvitløk eller du kan bruke 1 fedd hvitløk eller kutte det ut

2 buljongterninger

1 go smørklatt (melkefritt om man ikke skal ha melkeprodukter

8 dl vann (kan bytte ut ca. 1-2 dl vann med melk/fløte/laktosefritt/søya/kokosmelk om du ønsker en mer vanlig suppe)

2 ss maizena eller 

salt

Pepper

Fersk basilikum en god håndfull som hakkes

Ha 2 dl vann, buljong og smør og finhakket hvitløk i en panne og sett på kok, del blomkålen kniv, den er like god som om du bruker mye tid på å dele den pent 😀

.  

Ha blomkålen i pannen og sett lokke på, og la det få koke i rundt tre minutter. I mellomtiden tar du å blander blande du maizena og resten av vannet ut.

       

Hell det i pannen og kok opp under omrøring, og smak til med salt og pepper og ha i hakket basilikum. Suppen er ferdig.

 

10 kommentarer

10 thoughts on “Lynkjapp blomkålsuppe med hvitløk og basilikum(Gluten og melkefri)

  1. Blomkålsuppe har bestandig vært en av favorittsuppene mine! Det er bare så godt 🙂 Det ser jo veldig delikat og godt ut øverst her også da 🙂

  2. margarites: Ja blomkålsuppe er snaddermat, og så enkelt å lage da. Litt hvitløk og basilikum og uten melk, så er den vel litt utenom, men likevel, kanllgodt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *