Andersens spreke rotmos

Categories Grønnsaker

Det gøye med matlaging er at man stadig får nye tips til hva man kan bruke i maten, eller nye måter å lage mat på. Dette tipset fikk jeg for lenge siden av Andersen, og jeg har laget den noen gange også, men har vært treg med bloggingen. De fleste vet at hvitløk er bra for det meste alt fra dårlig blodomløp til vampyrer og allslags greier det ikke er sesong for nå heldigvis :-D. Disse Amerikanske skikkene kan jeg klare meg godt uten skal jeg være ærlig. 

Vel nok om det her er oppskriften jeg har laget ut i fra ideen jeg fikk. 

Rotmos:

Til to personer:

1/2 sellerirot 

1/2 blomkål 

Eller du kan bytte ut en av grønnsakene over med poteter (4 stk), eller ha det i tillegg

50 g smør

1-2 hvitløkfedd eller 1/2 kinahvitløk

salt og pepper

Rens og del grønnsakene og kok de til de er møre, sil av vannet (kokevannet er faktisk veldig godt å drikke, og er sunt)

Ha i smør og finhakket hvitløk,  og mos eller bruk stavmikser å jevn grønnsakene til mos, smak til med salt og pepper. 

 

6 kommentarer

6 thoughts on “Andersens spreke rotmos

  1. Dette ser godt ut. Jeg laget vanlig potetstappe til middagen i dag, for når bare jeg var hjemme til middag så tok jeg det enkelt. Så får de andre spise når de kommer litt etter hvert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *