Denne oppskriften har blitt liggende en stud, men det var kjempegodt og kjekt å få brukt opp rester.
Det er vel gjerne ikke hverdagskost å ha rester av and, men man kan bruke kylling eller hva man har tilgjengelig. Carbonara er veldig enkelt å lage og smaker aldeles fortreffelig. Det er også enkelt å lage både glutenfritt og vanlig, man bruker bare to panner og har i eggeblandingen og parmesanen i hver panne med pasta, så kan man ha tilbehøret til om man vil.
Ca. 150 g bånd spagetti (har man cøliaki eller hveteallergi bruker man glutenfri, som fåes kjøpt i de fleste butikker etter hvert)
Kok etter pakkens anvisning. Sil av vannet og la den stå et lite halvminutt slik at resten av vannet damper bort.
Så mye and man har igjen, og er det litt lite kan man bruke feks. bacon i tillegg
4 egg
4 ss vann
salt
pepper
200 g parmesan eller mer
Denne gangen hadde jeg litt paprika og sukkererter i, det er fargerikt og godt. (men dette kan sløyfes)
Eventuelt 1 potte fersk basilikum
Pisk egg, vann, krydder og halvparten av osten godt sammen. Når pastaen er ferdig kokt siles vannet av, og man har på eggeblandingen.
Før servering har han på resten av osten, og om man har basilikum, finhakkes denne og has i gryten sammen med pastaen.
Så deilig da 🙂
Ser fargerikt og delikat ut :)) Ikke sikker på om jeg har smakt and..men kylling har vi ofte :)) Kos deg med kvelden <3
frodith: Takk 🙂
annebe: Det er veldig godt, kraftigere på smak en kylling. Anbefales virkelig, helt utrolig godt.
Dette så godt ut 🙂
lisarorvik: Takk 🙂 Er knallgodt, du får lage det en dag om ikke med and så med noe annet godt i 🙂
Det finnes så utrolig mange gode måter å tilberede pasta på, og carbonara er en veldig god rett. Dette ser deilig ut 🙂
margarites: Ja ikke sant, bare fantastien som stopper oss 😀