Carbonara med rester av and

Denne oppskriften  har blitt liggende en stud, men det var kjempegodt og kjekt å få brukt opp rester.

                                     

 

Det er vel gjerne ikke hverdagskost å ha rester av and, men man kan bruke kylling eller hva man har tilgjengelig. Carbonara er veldig enkelt å lage og smaker aldeles fortreffelig. Det er også enkelt å lage både glutenfritt og vanlig, man bruker bare to panner og har i eggeblandingen og parmesanen i hver panne med pasta, så kan man ha tilbehøret til om man vil.

Ca. 150 g bånd spagetti (har man cøliaki eller hveteallergi bruker man glutenfri, som fåes kjøpt i de fleste  butikker etter hvert)

Kok etter pakkens anvisning. Sil av vannet og la den stå et lite halvminutt slik at resten av vannet damper bort.

Så mye and man har igjen, og er det litt lite kan man bruke feks. bacon i tillegg

4 egg

4 ss vann

salt

pepper

200 g parmesan eller mer

Denne gangen hadde jeg litt paprika og sukkererter i, det er fargerikt og godt. (men dette kan sløyfes)

Eventuelt 1 potte fersk basilikum

 Pisk egg, vann, krydder og halvparten av osten  godt sammen. Når pastaen er ferdig kokt siles vannet av, og man har på eggeblandingen. 

Før servering har han på resten av osten, og om man har basilikum, finhakkes denne og has i gryten sammen med pastaen.

 

8 kommentarer

Siste innlegg