Lamb Tarkari fra Nepal

Smaksbombe av dimensjoner, uten å være sterk.

800-1000 g lammekjøtt (jeg brukte skivet lammelår, det har bein og da må man ha mer en om det er benfritt. Kjøtt med ben er mye bedre smak derfor bruker jeg det)

1 løk

1 fedd hvitløk

ca. 2 cm ingefær

1 ts pepper

1 ts salt

1 ss gurkemeie

2 laurbærblad

1 ts kardemomme

1 kanelstang 

1 ts nelikk

1 ss karve 

1 ss koriander

1 ts chilipulver

1/2 ts muskat

1 buljongterning

2 dl naturell yoghurt (laktosefri om man behøver det eller soya yoghurt om man ikke kan ha melkeprodukter )

Vann å koke kjøttet i  (toppen 1 liter).    

2-3 ss maizena

Rens løk, hvitløk og ingefær, finhakk alt og ha det i en panne, og surr litt, ha i lammekjøttet så det også får farge. Ha så på vann, buljong og krydder. Kjøttet skal koke til det er helt mørt, det vil variere litt etter hvilke del av lammet man bruker. Mitt stod i omtrent to timer, og det ble helt perfekt.

Når kjøttet er kokt, tar man av kraft slik at det er omtrent 8 dl igjen i pannen. Bland maizenanen ut i litt vann, og ha det i gryten under omrøring til det hele er kokt opp. Da har man i yoghurt, og smaker til med eventuelt mer krydder og salt, og rett før servering har man i fin kuttet frisk koriander. 

Jeg serverte med rotmos av poteter og selleri   og smørdampet gulerøtter, squash og sukker erter.

                                                    

 

 

6 kommentarer
    1. Ingrid: Takkk, og det var akkurat det det gjorde :-D. Jeg bare elsker denne sammensetningen av smaker, så totalt forskjellig fra vårt smakløse Norske mat 🙂 Kan godt forstå at andre kulturer reagere på maten vår.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg