Smaksbombe av dimensjoner, uten å være sterk.
800-1000 g lammekjøtt (jeg brukte skivet lammelår, det har bein og da må man ha mer en om det er benfritt. Kjøtt med ben er mye bedre smak derfor bruker jeg det)
1 løk
1 fedd hvitløk
ca. 2 cm ingefær
1 ts pepper
1 ts salt
1 ss gurkemeie
2 laurbærblad
1 ts kardemomme
1 kanelstang
1 ts nelikk
1 ss karve
1 ss koriander
1 ts chilipulver
1/2 ts muskat
1 buljongterning
2 dl naturell yoghurt (laktosefri om man behøver det eller soya yoghurt om man ikke kan ha melkeprodukter )
Vann å koke kjøttet i (toppen 1 liter).
2-3 ss maizena
Rens løk, hvitløk og ingefær, finhakk alt og ha det i en panne, og surr litt, ha i lammekjøttet så det også får farge. Ha så på vann, buljong og krydder. Kjøttet skal koke til det er helt mørt, det vil variere litt etter hvilke del av lammet man bruker. Mitt stod i omtrent to timer, og det ble helt perfekt.
Når kjøttet er kokt, tar man av kraft slik at det er omtrent 8 dl igjen i pannen. Bland maizenanen ut i litt vann, og ha det i gryten under omrøring til det hele er kokt opp. Da har man i yoghurt, og smaker til med eventuelt mer krydder og salt, og rett før servering har man i fin kuttet frisk koriander.
Jeg serverte med rotmos av poteter og selleri og smørdampet gulerøtter, squash og sukker erter.
Nam, dette ser godt ut 🙂
margarites: Ja dette må jeg virkelig bare si er helt utrolig godt, veldig anderledes en Norsk tradisjons mat, men for meg, helt perfekt.
Med alle de kryddene må jo dette bare smake himmelsk.
Ingrid: Takkk, og det var akkurat det det gjorde :-D. Jeg bare elsker denne sammensetningen av smaker, så totalt forskjellig fra vårt smakløse Norske mat 🙂 Kan godt forstå at andre kulturer reagere på maten vår.
Dette så kjempegodt ut! Så mange forskjellige krydder, skjønner godt at det smaker! Blir imponert 🙂
Monika: Takk 🙂