Bergensk fiskesuppe, enkel og kjapp å lage

Selv om jeg bor i Bergen er jeg nok ikke ekte Bergenser, men Bergensk fiskesuppe er super godt. Lag en herlig smak av Bergen hjemme hos deg selv, kanskje du at på til begynner å skarre på “R”

Denne suppen har man ferdig nesten like fort som man har skjert grønnsakene. Ikke den tradisjonelle måte akkurat, men  det betyr ikke at den er minst like god som den tradisjonelle. Ta utfordringen :-). Hva synes du omdenne oppskriften?

                                                            
                                                                     Jeg var nok veldig raus med rekene 🙂
 

Til 4 personer:

200 g gulerøtter (2 store)

200 g sellerirot

200 g purreløk (kan bruke annen løk, men bruker den for den setter fin farge på suppen)

400 g fisk uten skinn å ben, bruk den du har eller liker, jeg brukte torsk  

400 g reker med skall eller en liten boks med ferdig renset (man kan kutte ut rekene om man ikke tåler eller like det)

1 l vann eller kraft (jeg hadde ferdig fiskekraft. Man kan også koke kraft av rekeskallene, skriver mer om det på slutten)

Har man ikke kraft bruker man 3 terninger med fiske- eller grønnsaksbuljong

En god klatt smør

3 ss maizena

1 beger Crème Fraîche/rømme/ laktosefri rømme eller rømme erstatning. Vil du lage den helt uten melkeprodukter se forslag under. 

2 ts lime eller sitron

Skrell og del grønnsakene opp i forholdsvis små biter, ha smør i pannen og surr grønnsakene noen minutter. Ta pannen bort fra platen og ha i vann/kraft, buljong og maisena, rør litt til det beste av maizenaen har løst seg opp. Sett pannen på platen igjen, og kok opp under stadig omrøring. Når suppen har kokt opp har man i oppskjært fisk, og lar den få noen minutter før man har i rømme eller tilsvarende. Bruker man rømme bør man ta  litt suppe i en skål å blande rømme først i den før man har den i suppen igjen, da brester ikke rømmen ikke så lett.Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitron/lime Rekene renses og has i når suppen er helt ferdig, da blir de ikke seige. 

*Ønsker du å lage kraft av rekeskallet for å bruke i suppen gjør du følgende: Rens rekene, og ha skallet i en panne med smør og surr de godt, ha på vann og la de hele koke i  rundt 5 minutter. Hel så blandingen i en sil slik at man får en rein kraft. Det blir en veldig god kraft som du kan bruke til suppen. PS: har man skalldyrs allergi må man ikke bruke verken reker eller kraft av rekeskall i suppen. 

*Ønsker man av en eller annen grunn å ikke bruke verken Crème Fraîche/rømme/ laktosefri rømme eller rømme erstatning kan man gjøre følgende: Da lager man suppen som beskrevet over, men man bruker 1-2 ss hvitvineddik og muligens  litt mer lim/sitron. 

                                                       

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg