Å ha pølse i pannekake har sin rot fra mine barn var små og vi var på besøk hos min søster som hadde pølser i pannekakene. Vi har gjerne også hatt bacon, og blåbærsyltetøy til de som ønsket det, men i dag ble det bare pølse.
Mange lager pannekakerøre uten oppskrift, og det gjør normalt jeg også, men skal jeg legge det ut her er det jo en fordel med en oppskrift. Først kommer den gluten og melkefrie og så en helt vanlig røre med hvetemel og melk 🙂
Gluten_og melkefrie pannekaker
3 egg
1 dl grovt glutenfritt mel
1 dl glutenfrie havregryn (Man kan selvsakt kutte ut havregrynet og bare ha mel)
1 strøken ss fiberhusk
Ca. 3 dl kokosmelk/soya/havre/laktosefri eller vanlig melk (kartong)
1/2 ts salt
50 g smør
1 ts bakepulver
Smelt smøret. Knekk eggene i en skål. og ha i vekselvis mel og væske og til slutt salt. La røren stå å svelle mellom 10- 15 minutter på grunn av fibehusken.
Røren skal være så pass tynn at man klarer å få den utover pannen, om man beveger steikepannen litt. Min erfaring er at det er lettest å få pannekakene hele om man bruker forholdsvis sterk varme. Jeg bruker å varme pølsene i buljongvann, men det gjør man som man føler for selv.
Vanlige pannekaker med hvetemel
Til 4 personer:
2 egg
250 g hvetemel (bruk gjerne halvparten grovt for en sunnere variant)
7,5 dl melk eller kokosmelk/soya/havre/laktosefrimelk
50 g smør
1 ts salt
1 ts bakepulver
Smelt smøret. Knekk eggene i en skål. og ha i vekselvis mel og væske, og til slutt salt.La røren få svelle noen minutter før man begynner å steike. Røren skal være så tynn at den renner sakte utover pannen, vanligvis vil middels til høy varme være en grei måte å steike kakene på.
Dette er gluten og melkefrie pannekaker 🙂
Jeg er ikke vant til pølser og pannekaker, men det er mye man ikke er vant med som er godt..:))
annebe: Dette var ikke jeg vant til heller før mine barn hadde fått smaken på det fra min søster. Men de elsket det, så da ble det en vane 🙂 Nå er det sjelden jeg spiser pannekaker. Hva bruker dere å ha på pannekakene?
Sukker eller rørt blåbær..eller begge deler..hehe..
annebe: Ikke bacon heller? Blåbær er jo nydelig, men da blir det liksom litt dessert og ikke middag synes jeg
Har ofte suppe først, så da blir det middag..:))
annebe: Ok der ser du hvor enormt store forskjeller det er på matvaner her i landet, rett og slett fascinerende. Hvilke suppe brukere dere?
Det varierer, ertesuppe eller betasuppe for eksempel..gjerne fra pose også ..
annebe: Det må jeg jo forsøke meg på en gang, da blir det AnneB sin middag 😀
Lenge siden vi har hatt pannekaker. Det må jeg lage snart tror jeg 🙂 Godt 🙂
frodith: Hva har du til pannekaker?
Vi har mange ganger bacon OG sukker 😀
frodith: Samtidig på pannekaken???
Jepp, supergodt 🙂 Eller baconbiter…inni, og blåbærsyltetøy på…Samtidig. Salt og søtt er perfekt sammen 🙂
frodith: He he ja jeg skal ikke si at det ikke er godt før jeg har forsøkt det. Men du sa sukker, der tror jeg grensen går, men blåbær og bacon skal jeg forsøke.
Beklager, den prøver jeg ikke 🙂 pannekaker er sukker og bacon og ertesuppe, det tuller vi ikke med 🙂
Mariann: Ha ha ha nei nå er jeg spent hva du har på pannekaken?
Men du glemte ketchup mamma! Veldig viktig med ketchup og sennep!
Anonym: Oki, oki, skal rette på det 😉