For å lage gode fiskekaker bør man bruke fisk av lyr eller hyse,
Lyr er ikke lett å få tak i lenger uten at en fisker den selv, men hyse kan være lettere å få tak i. En kan bruke begge fiskesortene for å lage gode fiskekaker.
En må filetere eller få ferdig filetert som også er skinn og benfri for å lage fiskekaker. Det optimale er om fisken har fått lagt et døgn før en lager farsen.
1 kg filet av lyr eller hyse
2 ss potetmel
1 ¼ ss salt (det virker mye, men fisk trenger mye salt)
½ ts muskat(har en ikke dette, så sløyfer en det)
7 dl melk( tåler en ikke melk kan en eventuelt bruke soyafløte eller lignende, men se at en ikke bruker noe som er tilsatt sukker, for det går ikke bra. Jeg bruker ca 2 dl fløte og resten vann).
Ha all fisken i en food processor og ha i salt og potetmel. Vær litt obs på hvor sterk maskinen din er, det er ikke bra den elter alt for hardt.
La deigen gå på fullt en liten stund til fisken har begynt å bli delt, sku så maskinen kraftig ned. Det er viktig at både fisk og vesken har samme temperaturen når en begynner å spe deigen. Ha i litt og litt veske i farsen. Ha steikepannen klar og steik de så de blir brun på begge sider. For at de skal bli gjennomsteikt, må en skru ned platen så de ikke blir for brente. Lager en mye fiskemat på en gang og en har en steiketakke, kan det være lurt å bruke den. Når deigen står en stund må en gjerne røre i den for den stivner når den står en stund.
Verdens beste fiskekaker
Sausen er resten eteter i går “brun saus på 5 minutter” oppskriften finner du HER
Fiskekaker er godt, og hjemmelagete best. Men i dag tok vi fiskeboller i karrysaus. Vel..jeg hadde vel neppe laget de kakene uansett 😀
Mmmmm, så godt! Lignet på min mor sine. Vi spiste fiskekaker i går, hjemmelaget etter guttenes fisketurer i sommer. Har enda en pakke i frysen, og du verden så godt det er å ta opp hjemmelagde fiskekaker!
frodith: Fiskeboller i karri var det mest eksotiske vi spiste da jeg var liten, må si det er heldigvis mer nå 😉
Min matgale verden: Det er reine skattekisten å ha slik mat, virkelig hverdagsmagi 🙂
Hjemmelegede fiskekaker mmmmmm.
Siv Svanem: Ja ikke sant, det er ikke enkelt å mache den smaken :-)))))