Jeg kan ikke ha deilige kylling nuggets hver dag, for med litt middagspølse fra Bønes kjøtt, rester etter middagen lørdag passet det godt i dag.
Siden jeg også hadde ferdig kokte poteter var det bare å lage litt kjapp brun saus,
og koke gulerøtter sammen med potene som skulle bli varm.
Brun saus på 5 minutter:
Til 4 personer.
6 dl vann (man kan bytte litt av vannet ut med litt fløte eller melk om man ønsker det)
2 buljongterninger som knuses litt
1- 2 ts sukkerkulør
2 ss maizena
Ca. 1/2 ts salt
Litt pepper
(ønsker man å ha i løk, renser og deler man løken, surrer den i litt smør, før man tar pannen av platen. Ha alle andre ingrediensene i, og gjør som det står i fremgangsmåten under. Bruker du løk tar det noen minutter lenger å lage :-))
Ha alt i en panne og sett platen på og kok opp under stadig omrøring. Når sausen har kokt opp smaker du om den er passe med salt og pepper, har i det du ønsker å ha i sausen, det kan være pølse som jeg hadde eller kjøttkaker, fiskekaker osv.
Som Jamie Oliver seier “easy peasy”
Namnam 🙂