Middagspølse i brun saus på 5 minutter

Categories Tips til restemiddag

Jeg kan ikke ha deilige kylling nuggets hver dag, for med litt middagspølse fra Bønes kjøtt, rester etter middagen lørdag  passet det godt i dag.

Siden jeg også hadde ferdig kokte poteter var det bare å lage litt kjapp brun saus,

 og koke gulerøtter sammen med potene som skulle bli varm. 

Brun saus på 5 minutter:

Til 4 personer.

6 dl vann (man kan bytte litt av vannet ut med litt fløte eller melk om man ønsker det)

2 buljongterninger som knuses litt

1- 2 ts sukkerkulør

2 ss maizena

Ca. 1/2 ts salt

Litt pepper

(ønsker man å ha i løk, renser og deler man løken, surrer den i litt smør, før man tar pannen av platen. Ha alle andre ingrediensene i, og gjør som det står i fremgangsmåten under. Bruker du løk tar det noen minutter lenger å lage :-))

Ha alt i en panne og sett platen på og kok opp under stadig omrøring. Når sausen har kokt opp smaker du om den er passe med salt og pepper, har i det du ønsker å ha i sausen, det kan være pølse som jeg hadde eller kjøttkaker, fiskekaker osv. 

                                                   Som Jamie Oliver  seier “easy peasy”

 

 

1 kommentar

1 thought on “Middagspølse i brun saus på 5 minutter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *