Bering (risrett fra Afganistan)

Vi i Norge er et brødspisende folkeslag, men det er ikke slik i de fleste andre land i verden. Mange om ikke alle land bruker varm lunsj,   og ikke brødmat aleine. Nå er jeg så heldig å ha fått besøk av Lina som skal ta master i sykepleien her i Bergen,  hun er født i Afganistan og er vant til varm lunsj. Lina har laget denne ris retten, den smakte  veldig godt, og det morsomme var at hun brukte krydderblandingen Garam masala som jeg la ut oppskrift på her for en tid siden. Så da er det enda en rett man kan bruke den krydderblandingen i.Klikke HER for å se oppskriften på krydderblandingen.

2 dl ris

4 dl vann

salt

1  purreløk

Ca. 2 vårløk

1/2 paprika

2 fedd  hvitløk

Chili etter ønske, kan også sløyfes (Lina er veldig glad i chili så hun hadde 2 hele chili i)

1 pakke ferdig kokte kikerter

1 pakke ferdig kokte brune bønner

4-6 egg

4 ts Garam masala

salt etter smak

Pepper etter smak

Olje eller smør til steiking

Skyll risen så den blir fri fra støv og smuss og sett den på kok etter anvisning på pakken. 

Rens løk, chili og grønnsakene, og del i passe store biter. Steik løk og grønnsaker møre og ha i sammenpisket egg rør om til eggene er stivnet. Ha i den ferdigkokte risen og bland godt sammen. Ha i krydder og salt, bønner og kikerter,  og bland godt sammen.  Ha gjerne i mer krydder om du ønsker det. 

 

 

#meatfreemonday  #Vegetramat #glutenfritt #melkefritt #middagstips # lunsjtips #morsmiddag  #mor #middag

 

8 kommentarer

Siste innlegg