Vi i Norge er et brødspisende folkeslag, men det er ikke slik i de fleste andre land i verden. Mange om ikke alle land bruker varm lunsj, og ikke brødmat aleine. Nå er jeg så heldig å ha fått besøk av Lina som skal ta master i sykepleien her i Bergen, hun er født i Afganistan og er vant til varm lunsj. Lina har laget denne ris retten, den smakte veldig godt, og det morsomme var at hun brukte krydderblandingen Garam masala som jeg la ut oppskrift på her for en tid siden. Så da er det enda en rett man kan bruke den krydderblandingen i.Klikke HER for å se oppskriften på krydderblandingen.
2 dl ris
4 dl vann
salt
1 purreløk
Ca. 2 vårløk
1/2 paprika
2 fedd hvitløk
Chili etter ønske, kan også sløyfes (Lina er veldig glad i chili så hun hadde 2 hele chili i)
1 pakke ferdig kokte kikerter
1 pakke ferdig kokte brune bønner
4-6 egg
4 ts Garam masala
salt etter smak
Pepper etter smak
Olje eller smør til steiking
Skyll risen så den blir fri fra støv og smuss og sett den på kok etter anvisning på pakken.
Rens løk, chili og grønnsakene, og del i passe store biter. Steik løk og grønnsaker møre og ha i sammenpisket egg rør om til eggene er stivnet. Ha i den ferdigkokte risen og bland godt sammen. Ha i krydder og salt, bønner og kikerter, og bland godt sammen. Ha gjerne i mer krydder om du ønsker det.
#meatfreemonday #Vegetramat #glutenfritt #melkefritt #middagstips # lunsjtips #morsmiddag #mor #middag
Ser godt ut, og oppskriften ser fin ut. Denne må jeg lagre og prøve en dag. Og så synes jeg det er spennende med vegetarretter 🙂
margarites: Ja det er jeg enig med deg i. Min eldste datter har lagt om kostholdet til mer vegetar mat, og hun trives med det. Så det er vel bare å bli mer bevist. Man kan jo ha noe til om ikke alle har same oppfatting av spise vegetar .
Nam, det så godt ut! 🙂
Gratulerer i samme slengen deg med dagen <3
Mia: Å tusen takk for begge deler, hvordan vet du jeg har bursdag? 🙂
Flotteste Frodith har sladra, hihi 😀 <3
Mia: åååååååååååå det hadde jeg glemt at hun alltid klarer å huske 🙂
Så herlig! Har laget litt afghansk mat til bonussønnen vår, men ikke denne. Takk!
fabelastisk: Å har du noen gode oppskrifter tar jeg gjerne i mot noen ideer 🙂