Utrolig hvordan man finner nye oppskrifter. Jeg var på Spar på Valla som er nærbutikken min, det er en veldig hyggelig butikk, alle hilser og smiler når jeg er der. Det er viktig å ta vare på nærbutikken om man vil beholde den. To ungdommer er spesielt smilende og virker så glade, og på en av mine handleturer kom vi inn på hvor de var født. Han ene var fra Tanzania og han andre fra Kongo om jeg ikke tar feil. Og vi snaket om mat, noe som gjerne ikke er en stor overraskelse. Og jeg innså at jeg egentlig ikke ante noe om hvilke retter eller mat som var vanlig i disse landene. Derfor googlet jeg, og kom til en rett som viste seg var fra Kenya, he he ikke akkurat, men ja ja.close enough 😉
Det var faktisk ikke enkelt å finne ser du. En veldig god rett, som var enkel å lage og smakte eksotisk. Nå hadde jeg ikke alle krydderne, så jeg fornorsket den 🙂
Til 2 personer
2 kyllingfileter
1 løk
1 purreløk
1 kinahvitløk eller 2 fedd hvitløksbåter
1 dl ris
Ca. 3 1/2 – 4 dl vann (risen må få nok veske for å bli kokt, så ha på mer vann om det blir for tørt)
3 poteter
1 gulerot
2 terninger av kyllingbuljong
2 ts kanel
2 ts kardemomme
1 1/2 ts nellik
1 ts salt
1/2 ts pepper
Gressløk eller andre urter til pynt
Skyll risen godt og la den stå i en sikt eller lignende å få renne av seg. Rens og del løk, gulerot og poteter og del i passe store biter. Kyllingen skjæres også opp i biter.
Begynn å steik løk og kyllingen, når dette er blitt gyldent har man i risen og krydderet,og lar det få frese litt. Ta på vann og ha i buljong, poteter og grønnsaker, og la alt koke til risen er ferdig, dette kommer litt ant på hvilke ris man bruker, men rundt 20 minutter bør man regne. På slutten av koketiden smaker man til med salt og pepper. Klipp over friske urter om du har.
Mmm, det så veldig godt ut 🙂
Pernille: Takk 🙂 Det var spennene og god smak.
Moro med litt nye oppskrifter da 🙂
Spennende 🙂 Skal testes. Takk.
Persen: Ja når man hører at det skal være kardemmome, nellik og kanel i middag er krydder vi bare forbinder med kaker, og det funker, da er det verd å prøve noe nytt 🙂
frodith: Ja virkelig, kjekt å utvide horisonten litt 🙂
DEt så da innmari godt ut, lammefrikasse her i dag 🙂
Mariann Sæther Tokle: Anderledes og uvant smak sammensetning , men kjempe godt, har spist det tre dager etter hverandre 🙂 Lammefrikasse er jo bare nydelig mat, det skal jeg ha en dag 🙂
Tviler ikke på at det der smakte. Du er flink til å finne frem til mye godt.:)
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Enkelt og eksotisk, så er det så merkelig å bruke nellik, kardemomme og kanel i middag, men det er godt 🙂
JA de smakene setter noe helt annet på dagsorderen. Har gjort det noen ganger nå::)
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Da er jeg imponert, for de tre tror jeg ikke at jeg ar brukt sammen i middag før
Nam! Det er alltid deilig med nye smakar 🙂
Ingvild: Ja ikke sant 🙂 Og veldig kjekt å utvide horisonten litt.