Ingen som har fulgt bloggen min over tid blir overasket om jeg lager middag av rester, noe som også er tilfelle i dag.
I går hadde jeg torsk i form med grønnsaker i ovnen, og det ble et stykke igjen, pluss litt kraft og grønnsaker. Dette var nydelig middag og hvorfor kaste så god mat?
Til 2 personer:
1/2 løk
1/2 hvitløk
1 rød chili (den var veldig svak, så du må gjerne ha i mer om du liker det sterkt)
2 gulerøtter
Litt frosne brekkbønner Bruk de grønnsakene du har og liker, ikke heng deg opp i at du må ha akkurat det jeg
1 boks kokosmelk
1 bit fiskebuljong (husk å sjekk om den er glutenfri)
1 ts paprikapulver
1 -2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts chilipepper
1 ts Grønn chilipasta
1/2 pk (en firkant) med risnudler
Og restene fra gårsdagens middag
Rens og del løk, hvitløk, chili og gulerøtter surr alt i en panne med smør eller rapsolje, del ørreten og ha de i når grønnsakene er blanke (litt myke).
Ha så i kokosmelk, alt krydder, buljong og nudlene, og la det få trekke i noen minutter under omrøring. Ha i rester av fisk osv om du har det, og smak om det er passe sterkt til deg 🙂 Server gjerne med brød om du ønsker det.
Den grønne Karri pasta er glutenfri og som jeg kjøpte på en internasjonal butikk.
Fiskesuppe er godt, og en litt sterkere variant høres deilig ut 🙂
frodith: Ja nam nam slurp 😉 He he du får komme på suppe neste gang du er i Bergen 🙂
Du er utrolig flink å bruke opp restene! Der synder jeg litt, for det er liksom for lite til alle, og så er det ingen som vil ha til lunsj….skal skjerpe meg. Og mår ungene flytter regner jeg med at det blir lettere å beregne, og bare lage det vi trenger 🙂
Masse gode smaker her :)) Restemat har vi stadig vekk, kaster nesten ikke mat :)) God natt og fin morgendag :))
Mmmm så deilig <3 Kokosmelk er kjempegodt til fisk :))
margarites: He he det blir verre, for da er du så vant å beregne mat til tenåringer 🙂
annebe: Takk, ja det er herlige smaker. Da er du som meg, de burde være flere som deg 🙂 Ha en nydelig natt og en fin dag i morgen.
spisogspar: Helt enig, veldig god kombinasjon. 🙂
Den grønne der har jeg brukt en del av. Elsker litt sterk mat, og her var en enkel og grei oppskrift.:)
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: He he kan vel knapt kalles oppskrift, mer en ide :-)))
Nei, ikke si det! Jeg var veldig flink å lage kun den middagen vi trengte når vi bodde i Houston. Tror kanskje det å beregne brød kan bli en prøvelse 🙂
margarites: Ler, ja det tviler jeg ikke på. Men heldigvis kan man skjære opp brød og fryse det :-). Alt er en overgang.
Sumak krydder fra Tyrkia. Syrlig. Ville ha passet her
Tusen takk det skal jeg sjekke ut, alltid veldig glad for nye tips.