Eller pikekyss som det gjerne kalles, er søte og flotte å skape litt fest med. Det ble tre typer marengs topper, hvite, lett rosa og turkis.
Faktisk utrolig enkelt å lage, men det tar litt tid å få de sprø, men de står nå i ovnen.
Dette er en stor oppskrift, så man kan dele den i to man ønsker mindre mengde.
6 eggehviter
450 g sukker
Skill eggehviten fra eggeplommen. Det kreves litt konsentrasjon om du ikke har gjort dette før, men en teknikk er å ha tre forskjellige kopper/skåler, det blir mye oppvask, men det kan lønne seg. For om man er uheldig med et egg slik at man får eggeplomme i eggehviten, så har man ikke ødelagt alle eggene. For å presisere hva jeg mener så har jeg en skål til eggehviter, en skål til eggeplommer og en skål eller kopp til det egget jeg deler.
Ha eggehviten i en miksmaster sammen med litt av sukkeret, og begynn å pisk på full styrke, når eggehviten har gått en stund skrur man av mikseren og har i mer sukker, og denne prosessen fortsetter til alt sukkeret er i eggehviten, og eggehviten er blitt helt stiv (kan du snu bollen og ikke noe faller ut, da er eggehviten stiv nok).
Nå kan du velge å ha i konditorfarge eller ikke. Ønsker man flere farger må man ha eggehviten i forskjellige skåler når man har i fargen, man må blande fargen forsiktig i. Jeg fikk en tilbakemelding om at ei hadde prøvd å bruke fargepasta, men det vil jeg tro er for mye fett i slik at det ødelegger marengsen.
Ha marengsen i en sprøytepose og sprut små topper på bakepair, bruker du en “tyll) med mønster får marengs toppene mønster.
Det er en fordel å bruke varmluft på stekeovnen, sett den på 100 grader og la marengs toppene stå til de er stive tvers igjennom det tar rundt to timer.
Elegant og dei står seg vel lenge i boks?
Oldemorbloggen: Ja de står seg veldig lenge, så det kan man ha på lur
Takk for oppskriften, så kjempe godt ut
(Har forresten ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)
lisarorvik: Bare hyggelig
Mange år siden jeg har spist det..men det er søtt og godt, og veldig dekorativt <3<3
annebe: Det inngår nok ikke i min daglige kosthold heller, og det er jeg glad for. For tar man en, må man plutselig ta en til og en til osv.
Jeg elsker pikekyss. Smaker nydelig. Ser ut til at du har full kontroll:-)
Vanja: He he ja om jeg ikke har det så kommer jeg vel ned på begge bena uansett
Oi, så fine de var med litt farge på
Jeg husker mamma har laget sånn, det var TIDER det!! 
frodith: Gøy med farger. Ikke ofte jeg lager slikt, men av og til er det kjekt.
Takk for oppskrift. Jeg har eggehviter igjen etter middagen i går, og så tenkte jeg at “nå hiver jeg dem i vasken” – men nå ombestemte jeg meg
Så jeg går i gang og prøver med en gang. Har aldri laget sånne små marengs før 
De ble kjempefine, og gøy å lage i forskjellige farger :))
margarites: Å så bra, får høre hvordan det har gått da. Hjerte mitt hopper av glede når du ikke kaster mat
Du kan lage en hel marengsplate også, så kan du ta på krem og bær
spisogspar: Ja slike farger er skjeden man får på maten, helt konge… øøø eller dronning
De står i ovnen nå. Marengsen kunne snues oppned før jeg tok den i sprøyteposen. På brettet så seig de utover sånn at de fine rosene jeg laget har blitt til glatte kaker. Det betyr bare at jeg må prøve igjen en annen gang også. Marengsen til Kvæfjordkaken pleier jo alltid å bli bra. Kanskje det er fargen jeg tok oppi nå som påvirket?
margarites: Klart at om du tar i mye farge så kan det skje. Må kanskje skrive en linje om det også
Jeg har bare hatt i en dråpe fargepasta (ikke sånn flytende på flaske). For jeg har bare laget av to eggehviter. Men øvelse gjør mester
margarites: Å det har jeg aldri forsøkt, men jeg tror det er for mye fett i
De smaker godt, da. Selv om de ikke ble så fine som dine. Min datter trodde det var makroner når hun så dem inni ovnen
margarites: Smaken er det viktigste, men neste gang så bruker du dråper
Ja det skal jeg gjøre. Men de var veldig gode, og mannen har også godkjent dem. Tror ikke de overlever så lenge i kakeboksen….
Å, det er så godt!
Så herlige farger på pikekyssa
margarites: He he ja da er det jo bra du prøvde og ikke kastet eggehviten
Henriette Celin: Takk
Søtt og godt !
Anne Grethe: Takk ja farger gjør noe med oss, det er det ikke tvil om. Her som syndefloten har tatt over trenger vi vist farger for å overleve.