Marengs topper

Eller pikekyss som  det gjerne kalles, er søte og flotte å skape litt fest med. Det ble tre typer marengs topper, hvite, lett rosa og turkis. 

Faktisk utrolig enkelt å lage, men det tar litt tid å få de sprø, men de står nå i ovnen.   

Dette er en stor oppskrift, så man kan dele den i to man ønsker mindre mengde.

6 eggehviter

450 g sukker

Skill eggehviten fra eggeplommen. Det kreves litt konsentrasjon om du ikke har gjort dette før, men en teknikk er å ha tre forskjellige kopper/skåler, det blir mye oppvask, men det kan lønne seg. For om man er uheldig med et egg slik at man får eggeplomme i eggehviten, så har man ikke ødelagt alle eggene. For å presisere hva jeg mener så har jeg en skål til eggehviter, en skål til eggeplommer og  en skål eller kopp til det egget jeg deler. 

Ha eggehviten i en miksmaster sammen med  litt av sukkeret, og begynn å pisk på full styrke, når eggehviten har gått en stund skrur man av mikseren og har i mer sukker, og denne prosessen fortsetter til alt sukkeret er i eggehviten, og eggehviten er blitt helt stiv (kan du snu bollen og ikke noe faller ut, da er eggehviten stiv nok). 

Nå kan du velge å ha  i konditorfarge eller ikke. Ønsker man flere farger må man ha eggehviten i forskjellige skåler når man har i fargen, man må blande fargen forsiktig i. Jeg fikk en tilbakemelding om at ei hadde prøvd å bruke fargepasta, men det vil jeg tro er for mye fett i  slik at  det ødelegger marengsen. 

Ha marengsen i en sprøytepose og sprut små topper på bakepair, bruker du en “tyll) med mønster får marengs toppene mønster.

Det er en fordel å bruke varmluft på stekeovnen, sett den på  100 grader og la marengs toppene stå til de er stive tvers igjennom det tar rundt to timer. 

                                                       

                                                       

 

 

26 kommentarer

Siste innlegg