Rydd i kjøleskapsdagen i dag dere, og da må man ta alle grønnsakene som begynner å se ut som de har lyst å utvandre fra kjøleskapet brukes.
Og i kjøleskapet fant jeg:
Litt sopp
1/2 fennikel
1 chili
1 hvitløk
2 tomater
1/2 squash
En bit Ingefær
salt
pepper
Jeg renset og grovdelte alle grønnsakene og hadde de i en ildfast form. Jeg hadde et stort stykke Stangekylling som jeg først steike på pannen, før jeg hadde den opp på grønnsakene (squashen tok jeg i når det var rundt 10 minutter av steiketiden. jeg kokte ut steikepannen og hadde steikeskyen over kyllingen. Den ildfaste formen satte jeg midt i ovnen på forvarmet ovn til 200 grader. La formen stå i ovnen mellom 25-30 minutter eller til kyllingen er gjennomsteikt.
Jeg hadde verken poteter eller ris til, og spiste den med grønnsakene. Nydelig smak sammen med Persillerotkremen.og oppskriften finner du HER
Det så godt ut, bare unnvære den dressingen så er alt deilig :-He-he
frodith: Heldigvis er dressingen for seg selv, så da tar man på det man vil 🙂
Dette så godt ut 😀 Håper du har en flott dag! Feel free til å ta en titt innom bloggen min og følge den 🙂
Snippen: Takk jeg føller deg jeg, og det har jeg vel gjort en stund 🙂
Snippen: Å beklager, jeg forvekslet deg med en annen 🙂
Så godt dette hørtes ut 🙂
Ja, akkurat sånn lager man nydelige middager 🙂 persillerot har jeg faktisk aldri brukt? Er det veldig sterk smak på den?
Smart å bruke av det en har…og det så jo veldig godt ut også :)) Ha en fin kveld :))
Pernille:Takk, ha en fortreffelig kveld
Mariann: Persillerot er nokså mild og svak på smak, det smaker persille 🙂
Pepperrot derimot er litt mer smak i, men den er heller ikke sterk. Hiv deg rundt å forsøk da vel 🙂
annebe: Ja det er mange smarte triks for å slippe å kaste mat, hva gjør du med slike grønnsaker?
Jeg steker dem som regel bare i stekepanne…sammen med litt karbonadedeig eller noe slikt..
annebe: Er jo veldig lurt det også. Om du steiker grønnsakene, og så tilsetter vann eller fløte/melk og lar grønnsakene koke til de er møre, så bruker stavmikser, da blir det en nydelig saus
Takk for tipset :))
annebe: I like så Anne. Ønsker deg også en flott kveld
Nam, dette så godt ut. Grønnsaker bakt i ovnen er supergodt. Jeg har en lei tendens til å kaste litt for mye…har to kjøleskap (et til frukt og grønnsaker og drikke) så det hender det blir mye å passe på. Kjøleskapet her på kjøkkenet har jeg kontroll på, men det nede glemmer jeg å sjekke av og til. Så her har jeg forbedringsmuligheter 🙂
margarites: Det har vi vell alle sammen, vil jeg tro. Skriv en liste over hva som er nede og heng det på kjøperselskapet oppe 🙂
Jeg lager ofte sånne “tøm kjøleskapetmiddager” Ofte blir det utrolig godt, kanskje nettopp fordi man får så gode smaker sammen 🙂 Ellers er jeg veldig glad i ovnsbakt.
Anne Grethe: Det er uten tvil derfor det blir så gode smaker, grønnsaker lager magisk god smak.
Hei, kan nan bruke andre type kylling sånn så kyllinglår elle noe sånn?
Ann elin: Klart du kan det, bruk akkurat den delen av kyllingen du vil. Jeg kjøper kylling fra Stange siden den er foret opp på en god og sunn måte, men det er ikke nødvendig. Så kjekt du spør, da blir jeg veldig glad. Masse lykke til 🙂
Takk for den gode idé og oppskrift. Dette blir dagens middag. I morgen blir det den deilige oppskriften på torsk i limesaus.
unni: Tusen takk det var en utrolig kjek tilbakemelding. Trenger vist å lese oppskriftene mine selv for å se om jeg finner gnisten igjen. ??