2 personer
4-6 normalt store poteter
½ løk
2 fedd hvitløk(denne kan man kutte ut)
1 ts salt
1 krm pepper
Smør/olje til å steike i
Skrell og rasp potetene. Når man har raspet potetene kan det være lurt å la de stå i ca 15-20 minutter i kaldt vann. Sil godt av vannet i en sikt og tørk de der etter i et hånddukspapir. Rens og del løken i små biter og ha de sammen med potetene, salte og pepper. Bland det hele godt sammen. Det letteste er å bruke en stor spiseskje og lage små kaker, men en kan også lage en stor og dele den etter på. Når den skal snues, bruker en et lokk som man tar litt olje på. Legg lokket på steikepannen og snu den opp ned så potetene er oppe på lokket. Sett pannen ned igjen og slipp poteten ned i pannen igjen og la den steike til den er ferdig.
Røsti -poteter er supergodt 🙂
Tror aldri jeg har laget det, men tror jeg må prøve…ser veldig godt ut 🙂 Fin kommende uke til deg :))
frodith: Ja og tenk å få de av en kokk fra Sveits da gett 🙂
annebe: Det er nydelig.
Nam røstipoteter er kjempegodt 🙂 Har aldri laget det selv, på tide å prøve.
Dette så kjempe godt ut 🙂 (Ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)
Lisbeth Pedersen: Enkelt og godt 🙂