Kakao rullekake med smørkrem (gluten og melkefri)
Categories Alle oppskrifter, Glutenfrie bakevarer, Søte glederSjokoladerullen skal jeg ha til dessert i kveld, da blir det middagsbesøk. Skal jeg være ærlig så synes jeg sjokoladerullen ble alt for søt, men jeg er heller ikke vant med å bruke mye sukker, så dere skal ikke se bort i fra at det er meg det er noe i veien med ;-).
Sjokoladerull
3 egg
1 eggehvite
125 g sukker (jeg skal redusere denne mengden neste gang siden jeg syntes den ble for søt)
60 g potetmel
2 ss kakao
1 ts bakepulver
Sett steikeovnen på 200 grader. Ha eggene og sukkeret i en bolle, og pisk helt til det er blitt “hvit” eggedosis(skulle det være noen som ikke har laget eggedosis før, så skal egg og sukker piskes helst med en mikser, siden det blir veldig tungt for hånd. Og eggedosisen skal være luftig og skifte fare slik at den blir mer mot hvitfarge). Bland alt det tørre, og om du har en sikt er det en fordel å bruke den for å sikte det tørre i eggedosisen da blir det ikke melklumper. Bland alt forsiktig sammen med en slikkepott. Hell røren på et smurt bakepapir og dra den utover hele papiret, slik at den blir tynn og jevn. Sett platen med deigen midt i ovnen og steik den på 200 grader i 10 minutter. Når bunnen er ferdig må den få avkjøles helt før man tar fyllet i, uten vil fylle smelte. For at bunnen ikke skal bli hard, siden den da ikke kan rulles sammen, snur man kaken på et bakepapir med sukker opp på en rist(må ikke være sukker på). Behold bakepapiret som kaken er steikt på, og legg formen over og la det stå slik til kaken er helt kald.
Smørkremfyll
100 g smør (om man ikke tåler melkeprodukter i det hele tatt må man bruke smør uten melk, dette får man kjøpt i de fleste dagligvarebutikker)
120 g melis
1 eggeplomme
2 ts vaniljesukker eller 1 ts med ekte vanilje Klikk HER om du vil vite hva ekte vanilje er
Det kan være en fordel å la smøret bli rom temperert før man begynner å lage smørkremen. Ha alt i en bolle og pisk kraftig til blandingen blir lett og luftig, men må gjerne bruke slikkepotte innimellom for å få alt med.
Ha blandingen jevnt utover kakebunnen, og rull kaken sammen.
Del gjerne innlegget med familie og venner
Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram er randistole HER
Den er den beste av alle rullekakene og sikkert god uten gluten også 🙂
nam det så godt ut 😀 god helg 😀
Nam, samme som jeg bruker bare at jeg bruker jo hvetemel, denne er god 🙂
frodith: Tror neppe du ville kjent forskjell 🙂
eveliin: Neier pent 🙂 God helg til deg også!
Mariann Sæther Tokle: Du vet at det er lurt å kutte ut hvetemel når man har stoffskifteproblemer? Dette er nok en gammel og god oppskrift så det er gjerne ikke så rart at du har samme oppskrift. jeg har sett mange gamle sukkerbrødoppskrifter med halvparten potetmel og halvparten med hvetemel. Så å bruke potetmel er nok ikke noe nytt fenomen, og det funker som bare det 🙂
Jeg screenshotet den oppskriften, mulig jeg prøver den i morgen:) Jeg er inni en slik periode hvor jeg elsker å bake:)
Julia Sofie: Ja vi er vel alle periode mennesker :-))) Jeg må spørre hva betyr “screenshotet”, du vet jeg er vel kommet over min første ungdom og er ikke inne på alle disse nye utrykkene he he
Ja den så skikkelig god ut! 🙂
spisogspar: Ja like god som din he he. Men fra spøk til revolver, rullekake er lekkert og godt.
Ja rullekake er så godt, og så er det så raskt å lage også, det er et stort pluss, hehe 😀
spisogspar: Det er helt sant, og så gjør det ikke noe at den er flat for den skal jo rulles sammen he he