Steikt ørret med steikt quinoa og grønnsaker

Man skal stadig utforske nye matvaregrupper, og i går forsøkte jeg quinoa for første gang i mitt liv. Skuffelsen var stor da den ikke smakte noe som helst,  verken godt eller vont. Quinoa er naturlig glutenfri og har perfekt sammensetning av aminosyrer, og har et høyt innhold av kostfiber, og som det ikker er nok er den svært rik på jern Fosfor, kalsium, magnesium og jern , Vitamin K, B-vitaminer, som tiamin, riboflavin, folat. Det høye innholde av kostfiber og proteiner kan ha en positiv efekt på blodsukkeret og det dårlige kolesterolet, så det er verd et forsøk. Kan brukes til forskjelig som feks. erstatning for ris, grøt, som mel osv. så dette kan bli spennede. 

Derfor tenkte jeg at i dag måtte jeg finne på en måte å bruke resten av quinoa ved å tilsette smak, og slik ble det! Faktisk veldig godt.

Ørreten steikte jeg helt vanlig på steikepannen med salt og pepper på.

Jeg hadde ferdig kokt quinoa fra i går

1/2løk

Litt chili’

Litt ingefærrot

Paprika 

Brokkoli

Spisskummen 

Gurkemeie

Salt

Litt lime

Jeg hadde oppskjært løk, chili og ingefær på pannen først slik at de ble blank, så hadde jeg på paprika og brokkoli i passe biter. Quinoa var ferdig kokt så den tok jeg på til slutt og kryddret godt. Bruk gjerne andre krydder eller grønnsaker om du ønsker det :-). Men gurkemeie og ingefær er veldig bra spise mer av.

 

 

 

 

19 kommentarer

Siste innlegg