Seibiff med en liten vri

Categories Fiskeretter

Da jeg vokste opp hadde vi seibiff stadig vekk, det er faktisk ikke ofte at jeg spise sei nå for tiden, så dette var en 

“reunion” for å si det på godt Norsk.Nå har jeg laget den med en litt annen vri. Er du vant til å spise seibiff?

                                                 

 Til 2 personer:

Beregn rundt 150 g seifilet per person

1 løk

1 bit sellerirot

4-6 buketter blomkål

4-6 bukketter brokkoli

1- 2 gulerøtter 

Bruk de grønnsakene du ønsker og har.

Salt (det behøves en del sal siden det er fisk)

pepper

Litt sukkerkulør (kan sløyfes, man da fr man ikke den fine brunfargen)

Ca. 3 dl vann

1 ss maizena eller 1 ts johanneskjernemel mel (man kan bruke hvetemel, men da må det hele koke i minst 15 minutter for at mel smaken skal forsvinne, og så er det jo ikke glutenfritt heller) 

Rens og del løken i i to og så deretter i skiver, rens og del de andre grønnsakene i passe biter. Ha smør eller eventuelt rapsolje på pannen og la den bli skikkelig brun, før man har fisken og løken i pannen, snu fisken når den er blitt gylden, og løken blir gylden. Når fisken har fått farge, blander man vann og mel til det ikke er klumper og heller det på pannen med omrøring til det har kokt opp (man kan eventuelt ta ut fisken akkurat et lite øyeblikk, da blir det lettere å røre, og det blir ikke så lett klumper). Man kan også skippe melet, men da blir sausen tynt. 

Ha i resten av grønnsakene,og ha  på salt og pepper. La alt få putre sammen til grønnsakene blir møre og fisken gjennomvarm, snu fisken innimellom.

 

 

 

 

 

 

 

18 kommentarer

18 thoughts on “Seibiff med en liten vri

  1. Jeg synes seibiff er godt ja 🙂 Og dette her så ekstra deilig ut, med så mye gode grønnsaker til <3 Er egentlig litt glad i fisk jeg 🙂

  2. Seibiff var vanlig kost før, og jeg kan med hånden på hjertet si at det smaker rett og slett ikke særlig godt. Har forspist meg på denne retten.
    Derimot å ta en rett og vri på den gjør ofte at en får en deilig opplevelse igjen. Kanskje jeg må prøve denne::)
    Laget eggepasta, Hollandias saus, stekt laks med bacon og reker til middag i går. Smakte nydelig.. Alt borte.

  3. cuskima: Enig med deg tørr fisk med løk er ikke godt, må være noe mer til. Rart det med mat, har man dårlige erfaringer med mat så får man ikke lyst å smake en gang 🙂

  4. Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Oj ,det hørtes jo helt fantastisk ut. Jeg føller deg helt med den opplevelsen der, tror faktisk det er derfor jeg spiser så lite sei nå. Men dette var smakfullt og veldig godt heldigvis 🙂

  5. Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Som du sikkert har forstått lager jeg for det meste kun mat som er kjapp og rei å lage, som rema seier, det enkleste er ofte det beste 😉

  6. eg har for mer enn nok magnesium..det har vi allerde sjekket mange ganger før vi sjekket sink som eg mangler….men eg blir så drittelending av sink….kvalm og fæl

  7. cuskima: Vont i holde og kvalm er en av symptomene om man tar for mye sink. Kan du spise paranøtter har disse et høyt innhold av sink som man stort sett tåler bedre en tabeletter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *