Lettsaltet torsk med steikt purreløk

Categories Fiskeretter

For et måltid i dag, lettsaltet torsk med steikt purreløk, brokkoli, gulerot og sukkererter, det var bare nydelig godt. I dag har Spar butikken(som nå er min nærbutikk) tilbud på lettsaltet torsk fra Lerøy. Jeg er veldig skeptisk på slike tilbud, men bestemte meg for å prøve,  om den ikke var god kom jeg til å levere den inn igjen. Men det ble en skikkelig opptur. Fisken var en halv stor side på rundt 1 1/2 kg filet, og det kan ikke jeg spise opp i en fei, så jeg delte resten av fiskefileten jeg ikke brukte i biter, og som vanlig flatpakket jeg stykkene i plastposer. Plastposene med fisk legger jeg på et fat eller skjærefjøl, skriver hva som er i posen med sprittusj og legger den oppskjærte fisken fint i posene, da er det lett å ta ut så mange stykker man ønsker en annen gang.

Beregn 150- 200 g fisk per person (for de fleste er 150 g nok)

Kok opp vann, og ha fiskestykkene i vannet. Fisken skal ikke koke, kun trekke på svak varme, hvor lang tid det tar vil avhenge av hvor store og tykke fiskestykkene er. Man bør beregne 10-15 minutter, fisken er lett å løsne fra skinnet når den er ferdig trekt.

Purreløken vasket og skjæret jeg opp og surret i en panne med rikelig smør (purreløk kan godt vaskes, og deles opp i biter og fryses, så kan man ta ut så mye man trenger etter hvert, da blir det enkelt å bruke i mat, ikke noe blir dårlig i kjøleskapet).

Grønnsakene kokte jeg bare slik at de var god tyggemotstand i, da liker jeg de best. 

#middagstips #middag #fisk #Torsk #lettsaltettorsk #nydelig #god t#Sunt #glutenfri #glutenfritt #melkefri #melkefritt #sunt #Lerøy  #Spar  

12 kommentarer

12 thoughts on “Lettsaltet torsk med steikt purreløk

  1. Mariann Sæther Tokle: det kan jeg godt forstå. Jeg har aldri handlet på Spar før jeg flyttet, trodde i grunnen det var en dyr butikk, men der tok jeg feil. 🙂

  2. Det er det eneste mattilbudet jeg savner skikkelig, fersk fisk til å lage fiskemat av, osv. Men denne fisken har vel vært frosset og tint igjen kanskje. Den er ofte det denne “fersk”fisken de har i dagligvarebutikkene.

  3. Mariann Sæther Tokle: Så kresen og vant til fisk som jeg er, tror jeg faktisk ikke denne har det. Men det er vell heller ikke salt torsk man lager fiskemat av heller. Jeg har brukt huse eller lyr til fiskemat, og det er mangevare her også.

  4. Ja hyse og lyr bruker jeg og 🙂 Ikke salt fisk til det nei 🙂 Men jeg tenkte bare på at den ferske fisken de selger på coop og rema ihvertfall, den har vært frossen og så tint og pakket igjen som fersk fisk. De er noen lurerdreiere,hehe, men i så fall så står det på pakka 🙂

  5. Mariann Sæther Tokle: Ja uten tvil mye lurendreieri og direkte svindel i matvareindustrien. Kunne ønske at man kunne få velge selv, men det er ikke noen enkel sak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *