Lettsaltet torsk med steikt purreløk

For et måltid i dag, lettsaltet torsk med steikt purreløk, brokkoli, gulerot og sukkererter, det var bare nydelig godt. I dag har Spar butikken(som nå er min nærbutikk) tilbud på lettsaltet torsk fra Lerøy. Jeg er veldig skeptisk på slike tilbud, men bestemte meg for å prøve,  om den ikke var god kom jeg til å levere den inn igjen. Men det ble en skikkelig opptur. Fisken var en halv stor side på rundt 1 1/2 kg filet, og det kan ikke jeg spise opp i en fei, så jeg delte resten av fiskefileten jeg ikke brukte i biter, og som vanlig flatpakket jeg stykkene i plastposer. Plastposene med fisk legger jeg på et fat eller skjærefjøl, skriver hva som er i posen med sprittusj og legger den oppskjærte fisken fint i posene, da er det lett å ta ut så mange stykker man ønsker en annen gang.

Beregn 150- 200 g fisk per person (for de fleste er 150 g nok)

Kok opp vann, og ha fiskestykkene i vannet. Fisken skal ikke koke, kun trekke på svak varme, hvor lang tid det tar vil avhenge av hvor store og tykke fiskestykkene er. Man bør beregne 10-15 minutter, fisken er lett å løsne fra skinnet når den er ferdig trekt.

Purreløken vasket og skjæret jeg opp og surret i en panne med rikelig smør (purreløk kan godt vaskes, og deles opp i biter og fryses, så kan man ta ut så mye man trenger etter hvert, da blir det enkelt å bruke i mat, ikke noe blir dårlig i kjøleskapet).

Grønnsakene kokte jeg bare slik at de var god tyggemotstand i, da liker jeg de best. 

#middagstips #middag #fisk #Torsk #lettsaltettorsk #nydelig #god t#Sunt #glutenfri #glutenfritt #melkefri #melkefritt #sunt #Lerøy  #Spar  

12 kommentarer

Siste innlegg