Det å lage god hjemmelaget mat som ikke nødvendigvis koster så mye kan være en kunst, men ingen umulighet.
Denne suppen er uten tvil bland billigvarianten, men det var ikke noe å si på smaken, og heller ikke på næringsinnholdet.
Dette ble suppe til minst 6 personer alt etter hvor storspist man er. Jeg har fryst ned porsjoner i plastposer som jeg har merket med sprittusj, da har jeg gode, sunne og kjapp middager flere ganger.
1 pakke tørkede kikerter (man kan også bruke ferdig kokte erter men da blir det en god del dyrere. Man kan også bytte ut kikerter med gulerter, de blir enda billigere)
1 svineknok
Vann til over knoken.
3-4 gulerøtter
1 purreløk
1/2 sellerirot
Litt blomkål
Litt Brokkoli
Salt
pepper
Legg ertene i bløt med rikelig vann over natten eller rundt 8 timer, tøm av vannet og skyll ertene godt. Legg knoken i en litt romslig panne, ha på ertene og fyll på vann til de dekker knoken. Nå skal dette koke til ertene er gjennomkokt og knoken løsner fra benet, det vil ta et sted mellom 1 1/2 -2 timer, men det kommer litt an på hvor stor knoken er.
Ta knoken ut av pannen og la den få avkjøle seg slik at man klarer å rense den. Skyll, rens og del grønnsakene i biter og ha de i pannen med ertene, man kan bruke de grønnsakene man har (men det passer veldig godt med sellerirot, purreløk og gulerøtter i).
La alt få koke sammen, og når grønnsakene er kokte, er det bare til å smake til med salt og pepper og ha de oppdelte kjøttet i suppen. Server gjerne med brød eller flatbrød til.
For å oppsummere med hva denne suppen kostet for rundt 6 personer:
1 svineknok Kr. 30
1 pakke tørkete kikerter Kr.20
Sellerirot Ca. Kr. 10
Purreløk Ca. Kr 10 Bruker man vanlig løk blir det enda billigere, men for meg betyr fargene i maten en del.
4 gulerøtter Ca. Kr. 5
Litt blomkål og brokkoli Ca. kr 10
Salt og pepper Ca. Kr 0,50
= Kr. 85.50 øre og deler man på 6 personer blir det Kr. 14, 25 per porsjon, ikke verst det eller?
Har man brød eller flatbrød til blir det litt dyrere, men da blir suppen enda drøyere.
elsker sånne supper -favoritten for meg er sånn bygg gryn…det minner meg om da eg var barn og min laget sånn diger suppe…..elsker sånt 🙂
I dag spiste eg byggmelspizzabunn..den var knallgod 😀 legger ut oppskrift i morgen 🙂
ops sorry ikkje oppskrift på pizzabunnen….den er ferdig,men en nyhet:)
cuskima: Ja det husker jeg vi også hadde da jeg var liten. Gleder meg å se oppskriften din 🙂
cuskima: He he nå forstod jeg ikke hva du mente?
høres ut som eg laget byggmelspizzabunnen og kom med oppskrift -det gjorde eg ikkje..
eg kjøpte den ferdig i butikken…men var en nyhet og derfor skrev eg om den
mange snakker om pita pizza og tacopizza osv de blir eg dårlig av…men denne ser ut til å funke 😀 så eg tenkte tips til andre 🙂
cuskima: Ok. Byggryn kan jeg ikke spise, men kan huske hvor godt det var 🙂
åja….beklager…eg har ikkje merkert noe på det…men eg sliter med endel mel og sammen med gjør er det ofte krise….så vanlig pizza er ofte veldig vanskelig…både kjøpe og hjemmelaget….men er noen pizza eg ikkje reagerer på 🙂
cuskima: Ja det er aldri godt å vite hva man reager på av og til, men gluten er jeg helt sikker på 🙂
eg har prøvd gluten og laktosefri og da blir magen helt tullete så eg prøver fodmap istedet
cuskima: Ok, det har jeg ikke prøvd
Sånne erter er jo så gode, så da MÅ suppen bli god 🙂 Greit å spare litt vel 🙂
frodith: Det er sant, det må bare bli godt. Og alt trenger ikke koste mest mulig, lurt å ha noen billigvarianter innimellom tenker jeg. Det er jo ikke alle som har mye penger å bruke på mat osv. heller 🙂
Sunt og godt – og billig! Dette så veldig godt ut! 🙂
Ingen tvil om at jeg er glad i supper, men erter er ikke noe jeg har helt sansen for. Lager mye annet, og mye løk i stedet.
Suppe er og blir en vinner uansett..)
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Det vil alltid være slik at noe liker vi bedre en andre ting, men det er jo bare bra 🙂
spisogspar: Takk det var nydelig og mettende 🙂