Karbonader av lam med hjemmelaget pesto

Categories Retter med kjøttdeig

 

1 pakke kjøttdeig av lam (400 g)

1 hvitløk

3 vårløk

½ rød chili

½ ss potetmel (kan sløyfes)

2 egg

½ ts cumin

1 ts salt

Litt estragon (jeg hadde en fersk plante, men den kan godt sløyfes)

Pepper

 

Fin hakk løk og chili og ha det sammen med kjøttdeigen i en skål. Ha resten av ingrediensene i, og bland godt sammen. Ha smør på en steikepanne og la den bli god og varm før man tar på formede karbonader. Når de er blitt brun på begge sider skrur man ned varmen, snu de med jevne mellomrom til de er gjennomsteikt.

 

Oppskrift på pesto finner du her

 

Oppskrift på båtpoteter finner du her 

25 kommentarer

25 thoughts on “Karbonader av lam med hjemmelaget pesto

  1. frodith: Takk det smakte herlig, og solen gjør underverker for en solhungrig hud og øyner. Du vet når det er sol i Bergen, så slipper vi alt for å få med oss alle strålene ;-). Har du hatt en fin helg med sol da Frodith? 🙂

  2. Nam,nam ..ser ut som deilig mat det der 🙂 ..tenker aldri på å bruke kjøttdeig av lam..men ok å variere litt, så får huske på neste gang jeg ser det i butikken 🙂 Pesto gir god smak på maten:)) Fin kveld videre:))

  3. annebe: Lam er vel det eneste husdyret som spiser mest mat ute, slik at de får lite kunstig for, , dessuten er jo smaken mye bedre en vanlig kjøttdeig. Så de er virkelig å anbefale. Ha en superfin kveld videre Anne, håper du har fått like mye sol som meg i dag 🙂

  4. spisogspar: Det gir en nydelig smak, så liker du den smaken er det ikke noe å stusse på en gang 🙂 Du som har inspirasjon fra et annet land på kjøkkenet bruker ikke dere mye lam?

  5. spisogspar: Karbonadene blir mye mer smakfull og saftige. Jeg har laget mye av hjort og elgkjøtt også, det er også snadder. Har du forsøkt det? Jeg laget en gang med hjort og hadde pisket krem med tytter bær rørt i på karbonadene, det var helt sykt godt he he. Sån er det med oss mat elskere du

  6. Ja elg og hjortkjøtt er utrolig godt! Høres spennende ut med krem og tyttebær. Alltid gøy å prøve noe nytt og eksperimentere med smaker:)

  7. spisogspar: Ja det er jo det som er så kjekt med mat. Utrolig utviklende og gøy å jobbe med. det er jo veldig viktig også, for det er jo det vi får i oss som skal være brennstoffe vårt. Og forbrenningen blir jo der etter om det er av elendig kvalitet 🙂

  8. Ja sant, veldig kjekt å lage maten selv fra grunnen av så vet vi mer hva vi spiser, tror nok det er mye sunnere enn all den ferdig preparerte maten:)

  9. Mariann Sæther Tokle: Det jeg mente var at da jeg vokste opp var det slakter og fiskebutikk i en hver liten krok, når fines nesten ikke slike butikker lenger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *