Kyllinglår i godt krydret saus

Denne retten er tatt utgangspunkt fra en helt annen rett, men slik ble min middag, og den ble veldig god.Siden den tar litt tid i ovnen for å bli ferdig ble det lørdagsmiddag, selv om den i seg selv er svært enkel å tilberede.

 

 

4 kyllinglår (eller mer, alt etter hvor store lårene er eller hvor god appetitt man har) fra Stange eller fra et sted de avler kylling opp på en human og ufarlig måte. Har du noen meninger om hvilke merke kylling du velger å kjøpe?

1 rød chili

3 sjalottløk

1 bit (ca. 2-3 cm)ingefær

2 terninger buljong eller ca. 1 ½ ss buljongpulver

2 ss gurkemeie

2 bokser  kokosmelk

2 ts koriander (fersk er å foretrekke, men jeg brukte tørket for jeg fikk ikke tak i fersk)

salt                          

4 sitrongress (sitrongress selges i mange butikker, men de kan likevel være litt vanskelig å få tak i)

Slik går du frem:

Rens og del krydderne  i forholdsvis små biter, og ha alle ingrediensene (ikke sitrongress)i en foodprocessor eller i en skål slik at man kan bruke stavmikser. Bland krydderne og litt kokosmelk og kjør det til det blir en jevn blanding. Bland det med resten av kokosmelken og smak om det er passelig på smak.

Steik kyllingen på en panne slik at lårene blir gylden, legg de  i en ildfast form, og hell kokosblandingen over. Sitrongress er veldig trevlete og er ikke ment som annet en en smaktilsetning. Sitrongresse deles i grove biter og has i sausen i den ildfaste formen slik at de lett kan tas til side når man spiser.

La kyllingen stå  mitt ovnen på rundt 180 grader i 45 minutter eller til kyllingen er gjennomsteikt.

Kok ris eller byggrynsris til. Siden byggryn ikke er glutenfri, hadde jeg fullkornsris til.

Sitrongress, dette bilde er hentet fra nette.

 

 

4 kommentarer

Siste innlegg