Alternativ til chips

 

En god venninne av meg kom med denne ideen til meg,hun hadde laget disse og spist de opp på et blunk. 

1 pakke kikkerter (de som kommer i pappbeger er best)

Du kan bruke hvilke som helst krydder du liker Margrethe brukte

Olje

Paprikakrydder

chili krydder

grillkrydder

salt

———-

Jeg forsøkte meg med bare salt, men det var ikke så spennende.

Da jeg hadde på spisskum(cumin)

Grillkrydder

ble de mye bedre.

Hell kikkertene i en sikt eller dørslag og tørk de godt med tørkepapir.

Ha ertene i en ildfast form og hell på litt olje, sett formen øverst  i steikeovnen på 200 grader. 

Det kan være lurt å ta de ut og og røre litt i ertene av og til slik at de ikke blir brent.På slutten av steiketiden har man på krydderne.

Ertene ble litt mørke derfor satte jeg ned temperaturen og lot de stå på 50 grader i rundt 10 minutter til, derfor kan det være lurt å ha litt svakere temperatur(vil nok variere litt fra ovn til ovn).

Margrethe fant ideen i kk.



7 kommentarer
    1. Anonym: de stod i rundt 20 minutter, da var de så pass mørk at jeg valgte å skru ovnen helt ned på 75 grader med vifte i rundt 10 minutter til slik at de ikke skulle bli brent, og at de likevel ble sprøe. Steikeovner vil variere fra ovn til ovn hvordan de steiker, så pass på første gang du lager de, ta de heller ut som jeg gjorde, slik at de ikke blir brent. Håper du får det til 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg